România Invest va cumpăra 50 de apartamente de la Adama pentru o sumă estimată la patru-cinci milioane de euro. Un semnal timid al revenirii încrederii sau doar o tranzacţie izolată?

sursa:capital.roÎn prima parte a anului, când situaţia de pe piaţa rezidenţială devenea gravă, fondul norvegian de investiţii România Invest a frânat achiziţiile de locuinţe şi a creat Be Igloo, o entitate care are rolul de a vinde apartamentele aflate în portofoliul său.

Iată însă că după ce, în circa opt luni, au vândut 40 de apartamente, norvegienii schimbă din nou macazul, demarând, cu israelienii de la Adama, negocierile pentru achiziţionarea unui pachet de 50 de apartamente amplasate în proiectele Evocasa Optima din cartierul bucureştean Titan (cu un total de 83 de apartamente, în prima fază), Evocasa Viva din Braşov (cu 536 de apartamente) şi Evocasa Uptown din Ploieşti (cu 186 de apartamente).

E adevărat că avem o înţelegere cu Adama pentru a cumpăra apar­tamente din ca­drul unor proiecte ale companiei. Mai mult decât atât, de la începutul trimestrului II din 2010 vom mai cumpăra apartamente şi din alte proiecte rezidenţiale.

 

Încercăm să ne convingem boardul din Norvegia să accepte şi achiziţionarea de locuinţe din afara Bucureştiului, zonă care va rămâne, totuşi, principala noastră ţintă", spune Nimrod Zvik, directorul de marketing al Be Igloo.


Sursa

16 December 2009