Proprietarii magazinului Cocor, aflat in renovare de aproape doi ani, si-au revizuit pozitia vizavi de inaugurare. Daca anterior au spus ca aceasta va avea loc in primavara lui 2010, luni au introdus o conditie in ecuatie. "Deschidem in luna mai, insa numai daca inchiriem cel putin 85% din spatii", spun ei. Care este miza?

sursa:www.businesswoman.roDeschiderea magazinului Cocor in luna mai, la un grad de ocupare atat de ridicat, ar putea fi un semnal pozitiv pentru piata de retail. Totusi, specialistii cred ca sansele sunt mici.

Situatia actuala a cererii de spatii comerciale i-a determinat pe oficialii Cocor SA sa isi conditioneze deschiderea de un grad optim de inchiriere, care insa este dificil de atins in aceasta perioada in care se poarta mai degraba inchiderile, decat deschiderile de magazine.

Reprezentantii Cocor SA au anuntat, printr-un comunicat remis Rasdaq, ca redeschiderea magazinului cu acelasi nume din Bucuresti in luna mai este conditionata de atingerea unui grad de inchiriere de peste 85%, fara a preciza la cat se situeaza in prezent nivelul de preinchirieri.

Reprezentantii societatii Cocor spun ca sansele sa se atinga acest grad de ocupare sunt de 50%-50%, avand in vedere conditiile actuale de piata.

"Nu pot preciza gradul actual de preinchiriere, dar acesta este mai mic de 85%. Nu vorbim de o diferenta de cateva procente, ci de una mai mare", a declarat, pentru DailyBusiness.ro, Mirela Mihailescu, directorul comercial al Cocor Store.

La randul lor, analistii imobiliari considera ca va fi foarte dificil ca magazinul sa fie deschis pana in luna mai. Aceasta deoarece la ora actuala, gradul de preinchirieri din magazin nu atinge limita de 85%, iar brandurile de lux au nevoie de mai mult timp pentru amenajarea magazinelor.


 

Sursa

2 February 2010