Copiii şi tinerii cu dizabilităţi din Sectorul 1 sunt inițiați în tainele artelor plastice, dansului, muzicii și artei origami. Prin proiectul Make them smile!, în perioada 1 octombrie 2010-31 iulie 2011, opt voluntari europeni susțin activităţi muzicale, de animaţie şi de arte plastice împreună cu persoanele asistate din centrele de plasament şi căsuţele de tip familial din Sectorul 1.

17675-make-them-smile-2.jpgAu fost incluşi în proiect copii şi tineri cu dizabilităţi cu vârsta cuprinsă între 6 şi 30 de ani care, prin intermediul activităţilor realizate împreună cu voluntarii europeni, vor căpăta deprinderi de viaţă independentă şi vor învăța să se adapteze la mediul familial şi în societate.

În plus, în această perioadă voluntarii şi persoanele asistate participă împreună la diverse activităţi de socializare şi de petrecere a timpului liber - spectacole de teatru de păpuşi, excursii, evenimente cultural-artistice - pentru a le stimula tinerilor instituţionalizaţi din Sectorul 1 autonomia şi stima de sine.

“Proiectul Make them smile! este una dintre modalităţile prin care îi pregătim pe tinerii cu dizabilităţi din Sectorul 1 să ia viaţa în piept. Prin activităţile realizate împreună cu  voluntarii europeni implicaţi în proiect, copiii şi tinerii noştri instituţionalizaţi devin mai independenţi şi mai adaptabili”, a declarat Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, Dănuţ Ioan Fleacă.

Acest proiect este finanţat în proporţie de 93% din fonduri europene şi în proporţie de 7% din fonduri de la bugetul local al Sectorului 1. Înainte de a începe activităţile de socializare cu persoanele asistate, voluntarilor europeni le-a fost prezentat sistemul de asistenţă socială din Sectorul 1 şi au fost pregătiţi în tehnici specifice educaţiei prin joc.

Prin proiectul Make them smile!, finanţat prin programul „Tineret în acţiune” – acţiunea 2 Serviciul de Voluntariat European, copiii şi tinerii cu dizabilităţi din Sectorul 1 beneficiază de educaţie nonformală prin derularea unor activităţi de socializare şi petrecere a timpului liber şi de creştere a capacităţii de a acumula cunoştinţe. În plus, prin activităţile realizate în comun cu voluntarii europeni, persoanele cu dizabilităţi din Sectorul 1 devin mai adaptabili la mediul familial şi la societate, învaţă să devină independenţi, capătă mai multă încredere în sine şi în ceilalţi şi li se îmbunătăţeşte capacitatea de comunicare.

Compartimentul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
Tel. mobil: 0721.410.350 – Cristina Dumbravă
E-mail: [email protected]

19 April 2011