Volksbank România reporneşte creditarea după aproape doi ani de pauză. Banca a lansat azi un credit ipotecar, valabil atât în euro cât şi în lei. Oficialii companiei spun că această mişcare este absolut necesară pe timp de criză, şi că au învăţat, în ultimii ani, că trebuie să fie maleabili pentru ca banca să progreseze.

20910-volksbak.jpgPrimul împrumut din noua ofertă a băncii este Creditul CASA, destinat achiziţiei de locuinţe. Acesta a fost pus în vânzare de azi şi este disponibil atât în euro, cât şi în lei. Dobânda este singurul cost lunar aferent creditului, aceasta având, în prezent, un nivel de 6.98% în euro, respectiv 9.61% în lei. Dobânda se ajustează în funcţie de indicatorii EURIBOR, respectiv ROBOR. În cazul creditelor în euro, aceasta este actualizată la fiecare 3 luni iar pentru împrumuturile în lei, dobânda se actualizează semestrial.

Creditului CASA este al doilea produs lansat de Volksbank dupa anunţarea noii strategii a băncii şi primul produs de acest gen după o pauză de aproape 2 ani în activităţile de creditare. Probabil este diferit faţă de ofertele pe care le-aţi văzut în trecut de la această bancă şi asta din cauză că am învăţat din această criză că trebuie să revenim la valori de bază: servicii simple şi utile, transparenţă şi încredere", a declarat Lucian Cojocaru, Vicepreşedintele Volksbank.

În condiţiile prezentate de Volksbank, la un credit de 50.000 de euro, contractat pe o perioadă de 30 de ani, în euro, rata lunară se ridica la 331.88 euro. 

  • DAE este 7,27%
  • Suma totală rambursată se ridică la 119.340,4 euro
  • Pentru un credit echivalent, dar în lei, rata se ridică la 1.817 lei, la o DAE de 9.9%.

Creditul poate fi rambursat şi în rate descrescătoare. Pentru acelaşi credit, de 50.000 de euro pe 30 de ani:

  • Valoarea principalului rambursat lunar va fi de 138,98 euro 
  • Valoarea maximă a ratei va fi de 428,79 euro 
  • Suma totală rambursată se ridică la 102.336,7 euro.

La varianta în lei:

  • Principalul rambursat lunar va fi de 594,75 lei
  • Rata din prima lună va fi de 2.304,65 lei
  • Suma totală rambursată se ridică la 522.806,72 lei.

Lansarea noului produs de creditare face parte din noua strategie a băncii. La începutul acestei luni, Volksbank International a fost preluata de către banca Sberbank din Rusia. Tranzacţia nu a inclus însă şi Volksbank România. Preţul convenit urmează să fie stabilit şi variază între 585 şi 645 mil de euro, în funcţie de performanţele de business ale VBI în 2011.

14 September 2011