Operatorul portughez de centre comerciale Sonae Sierra a semnat un contract cu proprietarii Vitantis Shopping Center din Bucureşti pentru oferirea de servicii de închiriere începând cu luna aprilie a acestui an. În luna ianuarie a acestui an centrul comercial avea un grad de ocupare de circa 82%.

17386-0-53058-vitantis_cc88c9ce3a.jpg„Obiectivul nostru este acela de a adăuga valoare durabilă atât centrelor comerciale din portofoliul nostru, cât şi centrelor comerciale deţinute de către terţi, prin îmbunătăţirea mixului de magazine şi crearea de spaţii comerciale care să ofere experienţe unice de cumpărături", a declarat Vitor Nogueira, directorul Sonae Sierra pe România, Grecia şi Italia, responsabil cu partea de administrare.

În primele nouă luni din 2010 mall-ul din Vitan a înregistrat pierderi nete operaţionale de 1,5 mil. euro. Pachetul majoritar al mall-ul Vitantis a fost cumpărat la sfârşitul anului trecut, împreună cu cel al Moldova Mall din Iaşi, de către George Teleman, partener în cadrul firmei care controla iniţial cele două centre comerciale. Preţul de vânzare a participaţiei majoritare a fost unul simbolic de 5 euro, însă datoriile bancare existente depăşesc valoarea de piaţă a proprietăţilor achiziţionate.


Sursa

5 April 2011