Chiar dacă anul acesta nu vor fi inauguraţi decât 101,64 km de autostradă, pentru 2015 autorităţile se pregătesc de tăiat panglica pentru 281,72 km, finanţaţi din fonduri europene.

sursa:gandul.infoCu toate că în 2010 foarfeca de tăiat panglici a ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, va sta mai mult prin sertar, nefiind programaţi pentru inaugurare decât 101,64 km de autostradă, şi aceştia pe porţiuni, se pregăteşte începerea unor proiecte de aproape şase miliarde de euro.

Prin aceste proiecte cofinanţate din fonduri europene nerambursabile se pregăteşte construcţia, până în 2015, a 281,72 km de autostradă şi modernizarea a 160 km de cale ferată, toate situate pe Coridorul paneuropean de transport IV.

"Am reuşit să deblocăm mecanismul absorbţiei fondurilor europene, iar în acest an vom începe procedurile de licitaţie pentru patru tronsoane de autostradă şi trei sectoare de cale ferată. Unele dosare au fost deja aprobate de Comisia Europeană, iar pentru altele acest lucru se va întâmpla în februarie-martie", a declarat pentru Gândul secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Constantin Dascălu.

 

Cele patru tronsoane de autostradă pentru care vor fi organizate licitaţii în acest an sunt Nădlac - Arad (38,5 km), Orăştie - Sibiu (70,42 km), Lugoj - Deva (91 km) şi Deva - Orăştie (32,8 km)



Sursa

6 January 2010