Din 13 noiembrie toată Viena începe să se pregătească de sărbătoare, cu beculeţe, instalaţii şi atmosferă specifică. La această dată se deschide prima piaţă de Crăciun din Viena - Rathauspark. Ornamente pentru pomul de Crăciun, jucării din lemn, inimi din turtă dulce, castane coapte, cartofi copţi, fructe confiate şi boabe aromate sunt de vânzare la circa 150 de standuri.

14871-christmas_market_in_vienna.jpgÎn interiorul Primăriei, în Sala Mare, copiii pot construi propriile ambarcaţiuni din lut, hârtie şi sticlă care devin cadourile lor de Crăciun sau prepară prăjituri cu vanilie. Această piaţă este deschisă între 13 şi 24 decembrie, în intervalele orare luni - joi, duminică: 10:00 am- 09:30 pm, vineri şi sămbătă: 10:00 am - 10:00 pm, 24 decembrie: 10:00 am - 06:00 pm.

„Cele mai renumite pieţe sunt Piaţa Christkindlmarkt din faţa Primăriei şi piaţa din faţa Palatului Schonbrunn, dar mai există şi zece pieţe mai mici, răspândite prin cartiere. Oraşul freamătă până în Ajun deoarece, de Crăciun, Pieţele şi magazinele din Viena sunt închise. De aceea, este bine să alegeţi un sejur înainte de 25 decembrie" susţine Cristina Molfea, director departament extern Christian Tour.

14872-rathaus.jpgAflate chiar în inima fostului Imperiu Habsburgic, pieţele din Viena au ceva de oferit fiecărui turist. Nici nu este de mirare că, în fiecare an, frumoasa capitală primeşte vizitele a milioane de vizitatori de peste tot din lume, dornici să se cufunde cu totul în atmosfera de basm a Crăciunului. Fie că este vorba despre de Piaţa din faţa Primăriei, fie de cea din curtea Castelului Schoenbrunn sau din Spittelberg, eleganţa Viena va reuşi, cu siguranţă, să vă asigure cele mai frumoase momente de sărbători.

14874-schonbrunn_market.jpg„Un alt târg cu tradiţie în Viena este cel din faţa Palatului Schonbrunn, reşedinţa de vară a împăraţilor austrieci. Aici se organizează concerte festive, de la colinde la muzică clasică, iar pasionaţii de dulciuri îşi pot pregăti propria prăjitură de Crăciun la Brutăria Imperială. Bineînţeles că dulciurile vor fi cu atât mai gustoase cu cât vor avea aroma condimentelor imperiale. Piaţa este deschisă în perioada 20 noiembrie - 26 decembrie 2010. Piaţa este deschisă în intervalul orar: 10:00 a.m. - 9:00 p.m., 24 decembrie: 10:00 a.m. - 04:00 p.m, 25 şi 26 decembrie: 10:00 a.m. - 06:00 p.m."a declarat pentru Imopedia.ro Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

14873-rathaus_christmas_market.jpg„În Piaţa Christkindlmarkt din faţa Primăriei, între 16 şi 23 noiembrie locul este invadat de sutele de luminiţe şi decoraţii de iarnă. Locuitorii şi străinii au ocazia să facă cumpărături la numeroasele standuri care vând tot felul de bunătăţi. Copiii se distrează fac un tur cu poneii, o plimbare cu trenuleţul sau se dau în carusel. Copacii sunt încărcaţi cu beculeţe, iar în aer pluteşte miros de vin şi scorţişoară. La piaţa din faţa primăriei punctul de atracţie sunt, însă, brazii, care variază în funcţie de decoraţiuni" mai spune Cristina Molfea, director departament extern Christian Tour.

Profitaţi de prilej şi faceţi o plimbare în acest magnific oraş al contrastelor, unde îmbinarea dintre vechi şi nou, dintre clasic şi modern uimeşte la tot pasul. În patria valsului întâlniţi peste tot grupuri de tineri care cântă şi dansează cu mare artă. Unii o fac din plăcere, alţii pentru bani. Toţi, însă, contribuie la desăvârşirea spiritului sărbătorilor de iarnă.

14875-turta_dulce_viena.jpg„Cea mai ieftină modalitate de a vă deplasa prin Viena este Vienna Card, un card pentru trei zile, care costă aproximativ 18,50 de euro şi care vă dă posibilitatea să circulaţi nelimitat cu orice mijloc de transport în comun (inclusiv metroul) şi vă oferă peste 210 reduceri la majoritatea muzeelor, cafenelelor, restaurantelor. Nu trebuie să rataţi Muzeele Muzicii (Haus der Musik), unde, pentru zece euro, puteţi citi biografiile şi puteţi auzi fragmente din muzica celor şapte mari compozitori vienezi. După aceea, pentru încă cinci euro, puteţi vizita Palatul Hofburg - reşedinta de iarnă a împăratului Franz Joseph" afirmă Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

Oferte pentru Crăciun la Viena:

Piaţa de Crăciun Viena, Hotel 3* şi 4*- de la 169 Euro plus 169 Lei/pers., transport cu autocarul, 2 nopţi cazare cu mic dejun în Budapesta la hotel de trei stele, 2 nopţi cazare cu mic dejun în Viena, ghid însoţitor. Detalii pe: www.christiantour.ro,

Crăciun Viena, Hotel Lucia 3* - de la 295 Euro/pers., 4 nopţi cazare cu mic dejun, turul Palatului Schonbrunn în data de 25.12.2010 ( ora 15.00), cina în Cafe Restaurant Residenz - Palatul Schonbrunn în data de 25.12 ( ora 18.30), concert de Crăciun la Schonbrunn în data de 25.12 ( orele: 20.30 - 22.15). Detalii pe www.besttourism.ro


5 November 2010