Zambetele de satisfactie se pot citi pe chipurile celor care vor sa inchirieze o locuinta si care isi spun ca acum este momentul favorabil. Nu au mai vazut asemenea preturi de patru ani.

Preturile chiriilor, in scadereS-au dus vremurile bune! spun cu gust amar proprietarii de locuinte din Cluj. Cum piata imobiliara este blocata, multi au fost nevoiti sa scada cu 30% preturile la chirii ca sa nu-si piarda clientii.

Cei care profita de scaderea chiriilor sunt in primul rand, studentii, spun si agentii imobiliari. Multi renunta la incaperea cu paturi suspendate din camin, ca sa stea intr-o garsoniera.

"Preturile la chirii la apartamente si garsoniere au scazut dupa calculele noastre cu 30%. Daca anul trecut o garsoniera era undeva la 300 de euro acum nu depaseste 170 de euro. Apartamentele cu cu doua camere erau 400 de euro acum sunt la 250", ne declara Zsuzsa Dezso, de la o agentie imobiliara.

De cealalta parte proprietarii dau vina pe recesiune si, oftand, mai lasa din pret. "Am un apartament de inchiriat. L-am dat anul trecut cu 370 de euro si acum cei de la agentie mi-au spus ca imi aduc client, dar ca nu-mi pot oferi mai mult de 250 de euro. Accept oferta ca nu am ce sa fac, trebuie sa-mi platesc si eu ratele", spune Daniel Pop, proprietar.

Agentii imobiliari din Cluj spun ca preturile la chirii ar putea creste de-abia in toamna, o data cu inceperea anului universitar, cand multi studenti incearca sa-si gaseasca locuinta.

5 martie 2009