Preţurile pentru chiriile ANL ar putea creşte, în multe cazuri ele sunt foarte mici, apreciază chiar ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea. Tarifele se vor negocia şi cu administraţia publică locală în acest sens.

15008-elena_udrea_2.jpg"În multe cazuri, chiriile sunt foarte mici, chiar şi de 50 de lei. Trebuie analizat şi făcut un preţ corect. Ele nu sunt locuinţe sociale. Va trebui să discutăm şi cu administraţia publică locală. Poate ar trebui să ne orientăm după venitul mediu net al populaţiei", a declarat Elena Udrea în cadrul unui eveniment dedicat pieţei construcţiilor, organizat de Mediafax.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a precizat totodată că, atâta timp cât sunt aplicate chirii atât de mici, nu există nici un interes ca locuinţele ANL să fie cumpărate de către chiriaşi. "De aceea nu reuşim să atragem fonduri din vânzarea lor", a menţionat Udrea.

"Probabil că o măsura ar fi şi aceea de a corecta totuşi chiriile ANL, pentru că nu sunt locuinţe sociale, sunt locuinţe pentru tineri pe care statul le subvenţionează şi nu se poate să existe investiţii de mii de lei vechi în condiţiile în care dacă vizităm un cartier ANL o să vedem ca în parcare aproape fiecare chiriaş are o maşina şi nu o una ieftină", a mai declarat Udrea.

În prezent, în România există 26.000 locuinţe ANL, dintre care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului îşi propune să vândă 20.000 locuinţe. Astfel, ministerul şi-a propus să facă rost de fonduri pentru construcţia de noi locuinţe ANL.

Mai multe declaratii ale Elenei Udrea aici.





11 November 2010