Într-o perioda economică dificilă, când cursul leului a luat-o razna, când veniturile de astăzi pot fi altele mâine, când băncile sunt tot mai zgârcite cu banii lor, achiziţia unei locuinţe poate părea un sport extrem pentru unii.

De aceea, pentru mulţi dintre noi singura soluţie pentru a avea un acoperiş deasupra capului rămâne chiria. Pe lângă românul de rând care nu îşi permite propria locuinţa şi este nevoit să stea în casele altora, chiriaşi buni sunt şi firmele. De aceea, în multe zone ale Capitalei, închirierile merg mult mai bine decât vânzările. 

Dacă în cartierele semicentrale se caută în general garsonierele şi apartamentele cu două camere, în zone centrale cererea include de multe ori şi vilele cu suprafeţe generoase. De obicei, spre astfel de proprietăţi se orientează firmele care au nevoie de spaţiu şi de vizibilitate.  

Spre exemplu, o vilă situată vizavi de Conservatorul de Muzică din Bucureşti, la doar câteva minute distanţă de Sala Palatului, a fost închiriată de o firmă pentru o afacere care avea nevoie să fie dezvoltată într-o zonă centrală. Este vorba de un salon de coafură pentru întreaga familie. „M-am gândit ca fiind centru, pot veni clienţi de peste tot. Aşa m-am gândit că ar fi bine că din toate zonele clienţii pot veni mai uşor" ne-a declarat Carmen Guerin, director Kidicoaf.

Dar de ce ar avea nevoie un salon de înfrumuseţare să fie situat în centrul oraşului? De fiţe? Nu, nu este cazul! Pe lângă serviciile de înfrumuseţare pentru cei mici şi mari, salonul are amenajat şi un loc de joacă unde părinţii îşi pot lasă copiii. În timp ce micuţii se distrează, părinţii îşi pot rezolva treburile pe care le au şi pe care nu le-ar putea rezolva legaţi fiind de cei mici. 

Şi, cum ideea unui salon de înfrumuseţare cu loc de joacă pentru copii este ceva inedit pentru România, am trecut de partea imobiliară a materialului şi am încercat să aflăm cum s-a ajuns la un astfel de concept.  „Insipraţia a fost fetiţa mea. Am vrut să creez un complex mare şi de frumuseţe şi un spaţiue de joacă pe bază de creativitate, imaginaţie şi foarte multă colectivitate" afirma Carmen Guerin, director Kidicoaf. 

Părinţii ştiu că de multe ori când sunt duşi la tuns, copiii ţipă ca din gură de şarpe. Nu şi la Kidicoaf, spune Carmen directoarea salonului, o franţuzoaică cochetă de naţionalitate română care ştie că pentru a avea succes într-o afacere, trebuie să îi dai clientului suficiente motive pentru a reveni la tine. 

„Trebuie să îi învăţăm că nu e nimic rău la coafor, dimpotrivă e ceva de bine, îi facem frumoşi, e de joacă, nimic altceva, o distracţie. E un moment de plăcere. De obicei le e frică prima dată de coafor. Din experienţa pe care o am cu fetiţa mea mi-am dat seama că cei mici nu vin la coafor nu pentru că le este frică de tuns. E important universul pe care îl creăm. Trebuie să le dăm încredere, să le dăm un univers al lor. Am creat o sală special pentru copii, cu mai multe posturi de lucru adaptate în funcţie de vârsta lor, dacă e băiat sau fată" susţine Carmen Guerin, director Kidicoaf.

Ba mai mult, cei mici pot privi desenele animate preferate în timp ce sunt tunşi, iar la final îşi pot crea propriul şampon.  „Am luat un şampon neutru în care copilul când vine poate să facă şamponul magic cu noi. Ne îmbrăcăm în magician, copilul alege esenţele, avem un copac la coafor în care sunt mai multe esenţe de flori şi de fructe din care copilul alege ce vrea, poate să le combine cu pipeta, facem un pic pe magicianul. Poate apoi să ia şamponul acasă sau să se spele aici, cum doreşte" povesteşte Carmen Guerin.

După tuns urmează altă distracţie! La etajul salonului a fost amenajat un loc de joacă cu o mulţime de surprize de la jucării din pluş, jocuri de creativitate până la tobogan şi jocuri pe calculator pentru copii mai mari. De siguranţa copiilor se ocupă personalul calificat care are grijă ca celor mici să nu le lipsească nimic. Locul de joacă este accesibil şi celor care nu vin la tuns, contra cost bineînţeles, 10 lei pe oră. „Oferim şi adulţilor toate servicii de frumuseţe. Mamicile nu ştiu niciodată unde să lase copilul o oră, două cât se fac frumoase, atunci cat timp sunt la coafor, cineva are grija de copilul lor. Totul este inclus în costul serviciilor de coafură" susţine Carmen Guerin.

"Cu ce îţi place să te joci? Cu păpuşile. Cum te joci cu papuşile? Le pieptăn, le fac unghiile, le fac codiţe" spune Alexia unul dintre copiii care se bucură de acest spaţiu de joacă.

"Am venit de la grădi aici. Vii să te joci? Da. Îţi place locul acesta? Da, are jucării. Sunt multe jucării? Da. Ai vrea să ai toate jucăriile acestea acasă? Da" ne-a mărturisit Mihnea un băieţel de patru ani.

„Putem să facem şi opţionale, facem şi un fel de after school pentru cei mai mari, cu lecţii, cu educatoare, o zi plină de joacă şi de învăţat" spune Carmen Guerin. Un tuns pentru băieţei costă 21 lei, iar pentru fetiţe este cu 2 lei mai scump. Salonul oferă pachete şi pentru adolescenţi, preţurile încep de la 38 lei şi ajung la 42. Mai multe detalii despre serviciile şi preţurile salonului Kidicoaf puteţi găsi pe www.kidicoafclub.ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

7 July 2010