Videanu ii cumpara cu apartamente pe expropriati


Ziua - 27.07.2006
 

Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, vrea sa creeze la nivelul municipalitatii un fond locativ destinat exclusiv persoanelor expropriate, astfel ca va supune spre aprobare, in sedinta de astazi a Consiliului General, un proiect de hotarare privind achizitionarea a 200 de apartamente de pe piata libera. In expunerea de motive, edilul-sef argumenteaza:

"In perioada urmatoare, Primaria Capitalei va demara unele proiecte majore de amenajari urbane, precum inchiderea inelului principal de circulatie prin realizarea pasajului rutier denivelat superior Basarab, care include si reabilitarea strazilor aferente prevazute prin PUG. Aceste proiecte vor presupune si unele exproprieri in aceasta zona.

Pe de alta parte, in municipiul Bucuresti si indeosebi in zona centrala se afla un numar insemnat de imobile insalubre, cu durata de serviciu depasita, improprii folosirii lor ca locuinte, din cauza vechimii, cat si a seismelor, existand pericol de prabusire. Pentru aducerea acestor imobile in stare de folosinta m(de siguranta) sunt necesare lucrari de consolidare si reparatii, lucrari care nu pot fi executate in conditiile in care aceste cladiri sunt ocupate de locatari.

De asemenea, in cursul anului 2006, vor fi demarate ample lucrari de refacere a cladirilor si infrastructurii din Centrul Istoric. In aceste conditii, consideram ca Primaria Municipiului Bucuresti trebuie sa dispuna de un numar de locuinte sociale destinate persoanelor si familiilor ale caror locuinte au devenit inutilizabile, urmare a lucrarilor de consolidare si reabilitare, precum si a lucrarilor urbane ce se vor executa".

Proiectul de hotarare cuprinde, in anexa, caietul de sarcini privind procedura/metodologia de achizitionare a apartamentelor, care vor avea 2, 3 si 4 camere, dar vor fi cumparate si garsoniere. Acestea vor avea statut de locuinte sociale si vor fi repartizate in conformitate cu Legea nr. 114/1996, completata si modificata. Conditiile impuse ofertantului se refera la "varsta" locuintei, care nu trebuie sa fie mai veche de 1 ianuarie 1980, sa corespunda grupei de confort I, sa fie libera si degrevata de orice sarcini si sa nu faca obiectul unui litigiu, interdictii la vanzare si ipoteci catre persoane fizice sau juridice. Pot fi oferite spre vanzare apartamente detinute in proprietate de persoane fizice sau juridice. Pretul de achizitie trebuie sa se incadreze in limitele de pret publicate trimestrial in Buletinul editat de Corpul Expertilor Tehnici din Romania, la anexa intitulata "Preturi informative la apartamente confort I preluate din anunturi publicitare".

Citeste articolul integral in ZiuaMagda Severin
Ziua
 

27 iulie 2006