Companiile CD Capital Partners şi Benevo Capital Corporation au primit aprobarea pentru Planul Urbanistic Zonal pentru complexul pe care îl vor construi în sistem joint-venture în cartierul Bucureştii Noi din Capitală.

15438-victoriacity_exterior.jpgEste vorba despre Victoria City Center, un proiect care va fi dezvoltat pe o suprafaţă de 5 hectare, pe bulevardul Bucureştii Noi, în locul fostei fabrici de textile Dacia. După aprobarea Planului Urbanistic Zonal, a început demolarea fabricii, iar lucrările de construcţie sunt programate să demareze în 2011 şi să se termine în primăvara lui 2013.

Într-o primă fază, proiectul va cuprinde un centru comercial şi un complex destinat petrecerii timpului liber care se vor întinde pe 60.000 mp şi vor costa aproximativ 150 de milioane de euro. Pentru început, vizitatorii vor avea la dispoziţie un hypermarket Cora de 10.500 mp, plus mai bine de 200 de magazine şi restaurante, opt săli de cinema, o gamă variată de servicii şi circa 1800 de locuri de parcare.

Situat în nord-vestul Bucureştiului, complexul, al cărui design a fost realizat de arhitecţii de renume mondial de la Altoon & Porter, speră să atragă cumpărători din toate colţurile Capitalei, mai ales că, în curând, va fi data în folosinţă şi staţia de metrou Pajura, din apropriere.


30 November 2010