Unde se retrag cei mai bogaţi oameni ai planetei după o zi de făcut milioane de dolari? Unii nu s-au îndurat să părăsească primele locuinţe şi stau de zeci de ani în aceleaşi case modeste.

Alţii, pe măsură ce s-au îmbogăţit, au plătit sute de milioane de dolari pentru reşedinţe luxoase în cartiere selecte. Vezi cum arată casele miliardarilor lumii, potrivit Forbes. Bill Gates, cel mai bogat american şi al doilea bogat al lumii, după Carlos Slim, locuieşte într-un palat tehnologizat. Pe de altă parte, Warren Buffett a ales să stea de mai bine de 50 în aceeaşi casă, de numai 465 de metri pătraţi. Preşedintele ArcelorMitta şi fondatorul Oracle au plătit în total aproape 330 de milioane de dolari pentru locuinţa de vis.

Bill Gates - fondatorul Microsoft

Domiciliu: Medina, Washington
Avere: 53 mld. dolari
Loc clasament Forbes- 2

Construită pe o colină din Medina, cu vedere către lacul Washington, casa miliardarului are o suprafaţă de 6.100 de metri pătraţi şi o curte de 2,1 hectare.


Gates a achiziţionat terenul în urmă cu mai bine de 21 de ani şi a plătit pentru el 2 mil. de dolari. Construcţia impozantei locuinţe a duar şapte ani. Locuinţa este complet tehnologizată, unele aplicaţii pot fi controlate inclusiv de pe telefonul mobil.

Warren Buffett - investitor în piaţa de capital

Domiciliu: Omaha, Nebraska
Avere: 47 mld. dolari
Loc clasament Forbes- 3

Al treilea bogat al lumii, Warren Buffett, locuieşte din 1958 în aceeaşi casă. Reşedinţa, pe care a plătit 31.500 de dolari, are cinci dormitoare şi o suprafaţă de numai 465 de metri pătraţi, de 13 ori mai mică faţă de impunătoarea locuinţă a lui Gates.

Miliardarul de 79 de ani, poreclit "oracolul din Omaha", s-a îmbogăţit în ultimul an cu 10 mld. dolari. Averea sa a ajuns la 47 mld. dolari datorită relansării pieţelor financiare, precum şi a investiţiilor făcute la Goldman Sachs, General Motors şi Burlington Northern Santa Fe.

Lakshmi Mittal - Preşedintele ArcelorMittal

Domiciliu: Londra, Marea Britanie
Avere: 28,7 mld. dolari
Loc clasament Forbes- 5

În 2004 Mittal a plătit 128 mil. de dolari pentru locuinţa sa cu 12 dormitoare din selectul cartier Kensington, din Londra. Pe lângă o piscină interioară şi o baie turcească, reşedinţa lui Lakshmi Mittal dispune de un garaj pentru 20 de maşini.




Sursa

17 March 2010