Suprafaţa închiriată a centrului comercial Adora Mall din Craiova, dezvoltat de compania Sonae Sierra a crescut la 35%, iar contractele pentru o altă suprafaţă de 30% se apropie de faza finală, ceea ce va permite dezvoltatorului să obţină finanţare pentru demararea lucrărilor de construcţie.

16246-adora_mall2_48846300.jpgAdora Mall va avea o suprafaţă totală închiriabilă de 59.000 mp şi peste 190 de magazine, unităţi de servicii şi facilităţi de petrecere a timpului liber, dar şi 1.900 locuri de parcare. Cel mai recent contract semnat este cel cu retailerul Altex, care a închiriat o suprafaţă de 1.400 mp.

"Ne bucură faptul că eforturile noatre se materializează prin semnarea unor contracte de închiriere cu firme importante de retail cum este cazul Altex , care aduce astfel un plus de valoare proiectului nostru, împărtăşind în acelaşi timp viziunea noastră de a transforma Adora Mall în destinaţa comercială numărul unu din regiune", a afirmat Vitor Nogueira, Sonae Sierra Managing Director for Property Management în România, Grecia şi Italia.

Magazinul Altex se adaugă listei de mărci deja pezente la Adora Mall, completând astfel atât oferta comercială, cât şi cea de petrecere a timpului liber. Cora, Cinema City, Orsay, Inmedio, Arsis, Total Wash, Sport's Pub, Maxbet şi Best of Bowling.

De asemenea, Sonae Sierra lucrează în continuare la planul investiţilor iar negocierile spre a identifica cele mai bune soluţii de finanţare sunt deja în fază avansată. Ingo Nissen, Development Manager Sonae Sierra România, a mai adăugat că soluţiile de finanţare sunt deja într-o fază avansată, ceea ce va permite să demararea proiectului, îngheţat în 2008, cand compania a anunţat investiţii de 900 de milioane de euro în mai multe centre comerciale din România. Investiţia estimată la aceea vreme pentru Adora Mall a fost de 140 de milioane de euro.


Sursa

1 February 2011