Încep demolările pentru construirea mult așteptatului pasaj.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) începe, astăzi, demolarea construcțiilor amplasate pe culoarul de expropriere aferent Pasajului Domnești.

42066-giratoriu_suspendat_domenti.jpgPasajul, al cărui cost va depăși 91 de milioane de lei (fără TVA), este configurat sub formă de sens giratoriu suspendat și va fi construit la intersecția dintre Strada Prelungirea Ghencea-DJ602 și Șoseaua de centură a Capitalei. Scopul pasajului, care va avea lungimea de 374 de metri, este fluidizarea traficului rutier în zonă.

Potrivit CNAIR, în primă fază vor fi demolate construcțiile amplasate pe culoarul de expropriere aferent Pasajului Domnești, aflate pe raza orașului Bragadiru. Pentru a face loc pasajului, vor fi demolate și imobile aflate în Clinceni și Domnești, dar și în sectorul 6 din București, după obținerea autorizațiilor de desființare pentru construcțiile aflate pe viitorul amplasament al pasajului Domnești. 

”Proprietarii construcțiilor au fost notificați încă de anul trecut că sunt supuși procedurii de expropriere, iar la începutul acestui an sumele cuvenite au fost depuse în conturile deschise la CEC, pe numele acestora, conform legii. În cazul în care anumiți proprietari vor refuza să părăsească imobilele, CNAIR  S.A. se va vedea nevoită să apeleze la măsura legală a executării silite”, a anunțat CNAIR.

Pasajul de la Domnești are ca termen de finalizare 24 de luni de la data începerii lucrărilor.

3 May 2018