Metrorex a înjumătățit tariful pentru parcarea în terminalul Străulești!
Începând cu data de 4 februarie, persoanele care își vor lăsa mașinile în parcarea din terminalul Străulești vor plăti 50 de bani/mașină/oră, adică jumătate din tariful actual de 1 leu/mașină/oră.

42342-metrorex.jpgPotrivit Metrorex, decizia a fost luată de către conducerea cumpaniei după ce a constatat gradul scăzut de ocupare a parcării, de la darea în exploatare și până în prezent. Depoul și Terminalul Multimodal Străulești au fost puse în funcțiune în luna noiembrie a anului trecut, după o investiție care a depășit 360 de milioane de lei.

Sistemul park & ride de la Străulești este singurul de acest fel din Capitală și are ca scop reducerea congestiei traficului urban, prin furnizarea mai multor modalități de transport pentru persoanele care călătoresc dinspre periferie spre centrul orașului (metroul, transportul urban de suprafață, transportul preorășenesc), dar și prin asigurarea condițiilor de parcare pentru autoturismul personal.

Terminalul multimodal de la Străulești are un regim de înălțime P+3 etaje și include un parcaj pentru 660 de autovehicule, sală de așteptare și lifturi de acces în parcajul suprateran. Totodată, accesul către stația de metrou Străulești se face direct, prin intermediul unei galerii subterane dotate cu trotuare mobile și luminatoare.  

30 January 2019