Cantaretul american, Justin Bieber, si-a cumparat recent o luxoasa vila dintr-un mic orasel din statul California, pentru care a platit aproape 6 milioane de euro. In schimb, marea vedeta a scenei muzicale internationale, Celine Dion si-a scos la vanzare resedinta din insula privata Cagnon, din Quebec, pentru care cere 23 de milioane de euro.

25010-vedetele-si-afacerile-imobile-vezi-cateva-exemp.jpgPentru unele dintre staruile mondiale, afacerile cu active imobiliare reprezinta un mijloc de sporire a veniturilor. Pentru altii, obtinerea unui pret cat mai bun si, implicit, a unui castig considerabil nu reprezinta un scop in sine. Vanzarea locuintei, fie ca e vorba de un apartament sau o vila, reprezinta, pur si simplu , o schimbare de domiciliu sau incercarea de a se desparti de o anumita perioada din viata.

Celine Dion isi vinde resedinte resedinta de 7.300 metri patrati construita in 2001 la pachet cu tot mobilierul si obiectele de arta. Pretul cerut: 23 de milioane de euro. Casa este compusa din sase camere si sase sali de baie, o crama cu o sala de degustare si un studiou de inregistrate.

In iunie 2011, eroina serialului Prietenii, Jennifer Aniston, a reusit sa gaseasca un cumparator pentru vila sa conceputa de arhitectul Hal Levitt in 1972. La cinci ani de la achizitia casei cu 13 milioane de dolari, fosta sotie a lui Brad Pitt a incasat pe ea 38 de milioane de dolari.

In schimb, cantaretul britanic Robbie William s-a grabit sa scape de vila da din Witshire, acceptand un pret cu 941.000 de dolari mai mic decat oferta sa, care a atins cocheta suma de 13,5 milioane de dolari.

Mai rau, Britney Spears a fost de acord, in 2008, sa piarda aproape 2 milioane de dolari din vanzarea locuintei sale din Beverly Hills. Realizata in stil mediteranean, vila vedetei americane numara sase dormitoare si tot atate bai.

Actorul hollywoodian Nicolas Cage s-a dovedit un negoiciator mai bun. Potrivit diferitelor surse, el a reusit sa castige intre 2,5 si 8,5 milioane de dolari din vanzarea vilei sale din Bel-Air. Imobilul l-a cumparat in 1998 cu 6,5 milioane de dolari si l-a dat la un pret cuprins intre 9 si 15 milioane de dolari. Resedinta este alcauita, printre altele, din noua dormitoare si noua bai.

 

Sursa

29 May 2012