Cantaretul britanic Robbie Williams si actrita Halle Berry si-au inscris, printre altii, numele pe lista marilor vedete internationale care vor sa scape de unele dintre activele lor imobiliare, unii din considerente financiare, altii pentru a rupe de un trecut tulburator.

28386-vedetele-isi-scos-vilele-luxoase-la-vanzare-858.jpg1. Halle Berry a decis sa vanda superba vila pe care o detine la Hollywood, dar care a devenit saptamana trecuta teatrul unor evenimente dramatice. In drum spre casa, Olivier Martinez, actualul prieten al vedetei, l-a snopit din bataie pe fostul iubit al acesteia, Gabriel Aubry. Halle a cumparat imobilul in urma cu cativa ani de la actorul Franke Muniz si este estimat la 15 milioane de dolari. Vila, cu o suprafata de 600 metri patrati, are cinci dormitoare, piscina si spa. Mai exista, de asemenea, o casa de oaspeti de 140 metri patrati. Potrivit unor informatii neoficiale, Halle Berry, care intentioneaza, conform propriilor ei declaratii, sa se mute in Franta, ar fi primit o oferta de 11 milioane de dolari, pe care a respins-o.

2. Domeniul din Scotia, unde Joanne Rowling a scris majoritatea cartilor sale despre micul vrajitor Harry Potter, a fost cumparat saptamana trecuta la mai putin de o luna de la scoaterea la vanzare . Detaliile tranzactiei nu au fost dezvaluite. Se pare insa ca noii proprietari nu s-au uitat la bani, scotand din buzunar mult peste pretul de pornire, 3,6 milioane de dolari. Rowling a locuit in aceasta casa, cu interior in stil victorian, din 1999 pana acum trei ani. Simpatica vila inconjurata de o gradina minunata, dispune, de asemenea, de un foisor si de un birou-anexa, unde au fost concepute cel putin patru dintre romanele despre Harry Potter. Din momentul in care anuntul a aparut pe site-ul agentiei care s-a ocupat de vanzare , respectiva pagina a fost accesata de peste 16.000 de vizitatori. Aproape 65% dintre acestia au fost straini, in special din SUA si Asia. Cumparatorul este insa scotian.

3. Nascut in Marea Britanie, Robbie Williams s-a stabilit in ultimii ani la Los Angeles, unde detine un domeniu urias, care cuprinde cateva case si un teren propriu de fotbal. Luxosul imobil, situat pe strada Mulholland Drive, a fost scoasa la vanzare pentru 3,6 milioane de dolari. Cladirea principala a fost construita in 1947 si are o suprafata de 350 metri patrati. Casa de oaspeti, de 100 de metri patrati, a fost ridicata in 1951 si are doua dormitoare si o baza, un bazin si o terasa. Alt edificiu, cu doua etaje este situat chiar langa terenul de fotbal si este dotat cu un garaj pentru patru masini. Cantaretul mai are o locuinta in aceeasi zona, cu sase dormitoare, opt bai, un studio de inregistrari, lift, bar, sala de antrenament si un bazin de inot.

4. Vila cu trei etaje a lui Santo Versace, actualul presedinte al imperiului Versace, se afla intr-un cartier select din Milano, pe strada Via dei Giardini. Are o suprafata de 2100 metri patrati si costa 63,7 milioane de dolari, potrivit sothebysrealty.com. Vila detine o gradina de peste 440 metri patrati si, pe acoperis, o terasa de 300 metri patrati. A fost construita in 1954 de arhitecti italieni, Carlo si Antonio Carminati. In 1990 ea a fost renovata de Rocco Magnoli.

 

Sursa

3 December 2012