Creşte numărul mallurilor din Capitală – centrul comercial Victoria City va fi ridicat în cartierul Bucureştii Noi, pe fosta platformă Textila Dacia. Compania Benevo a anunţat că lucrările de construcţie vor începe în vară, deşi iniţial erau programate pentru începutul acestui an. Conform programului, deschiderea va avea loc în septembrie anul viitor.

33396-victoriacity4.jpgVictoria City Center este numele celui mai nou mall din Bucureşti, a cărui construcţie va începe în câteva luni. Acesta se adaugă în portofoliul companiei Benevo, deţinută de omul de afaceri Michael Topolinski. Centrul comercial va fi ridicat în cartierul Bucureştii Noi, în locul fostei fabrici de textile Dacia, demolată în urmă cu patru ani.

RECOMANDARE Noi proiecte imobiliare în Bucureşti: câte malluri mai suportă Capitala?

„Prima fază a Victoria City Center este programată să înceapă la mijlocul anului, urmând ca deschiderea să aibă loc în luna septembrie a anului viitor", precizează reprezentanţii Benevo.

  • Victoria City Center va avea o suprafaţă închiriabilă de 42.000 metri pătraţi şi 1.300 locuri parcare. Conform Colliers International, dintre chiriaşi vor face parte H&M, Mango, C&A, Deichman, precum şi gigantul Cora
  • Cea de-a doua fază a proiectului presupune o extensie a galeriei comerciale, cu o suprafaţă închiriabilă de 4.000 metri pătraţi, şi o clădire de birouri, cu o suprafaţă închiriabilă de 16.000 metri pătraţi

Cu o suprafaţă de 53.000 metri pătraţi, terenul fostei fabrici de textile Dacia a fost achiziţionat de canadieni în 2010, contra sumei de 40 milioane euro. Reprezentanţii companiei canadiene au declarat că au hotărât să ridice un mall în această parte a Bucureştiului deoarece cele mai multe centre moderne de shopping sunt concentrate în jumătatea sudică a oraşului. Astfel, Victoria City Lifestyle Retail Center are oportunitatea de a acoperi nevoile unui segment mare de clienţi.

„În plus, Benevo continuă să crească portofoliul de proiecte pe care vrea să le dezvolte, astfel că recent a ajuns la o înţelegere pentru achiziţia unor terenuri pentru spaţii de retail în România şi Ucraina, ajungând la un potenţial de dezvoltare de 360.000 metri pătraţi de retail şi birouri, suprafaţă închiriabilă", au mai precizat reprezentanţii Benevo.

NU RATA: Mallurile atrag zeci de mii de clienţi zilnic, chiar şi pe timp de criză. Ce strategii le menţin în topul preferinţelor?



 

19 March 2014