În primele trei luni ale anului compania condusă de omul de afaceri Dan Ioan Popp a reuşit să vândă 45 de locuinţe şi 700 mp de teren. Valoarea totală a contractelor semnate depăşeşte şapte milioane lei, potrivit unui comunicat transmis Impact Developer&Contractor SA (Impact).

18197-greenfield_0ea4741e73.jpgLa nivelul profitului brut, Impact a înregistrat o creştere de 3,5 ori faţă de nivelul înregistrat la 31 martie anul trecut. Astfel, măsurile de restructurare şi eficientizare a activităţii, precum şi rambursarea unei părţi semnificative a creditelor au asigurat diminuarea cheltuielilor şi a pierderii din exploatare, ceea ce a condus per total activitate la un profit brut de 1,6 milioane lei.

Potrivit reprezentanţilor Impact, acest fapt a fost posibil în primul rând datorită diminuării cheltuielilor de exploatare care au fost cu circa 20% mai mici decât cele din aceeaşi perioadă din 2010, de la 8,47 milioane lei la 6,93 milioane lei.

"La data de 28 aprilie a fost admis definitiv şi irevocabil şi recursul Impact împotriva procedurii de deschidere a insolvenţei admisă în luna iulie 2010. Astfel, la date de 30 aprilie 2011 creditele companiei au ajuns sub 25 milioane euro, ceea ce conduce la o rată a datoriei de circa 28%, calculată ca raport între total datorii şi total active", potrivit Impact.

„Trebuie subliniat faptul că primul trimestru din anul 2011 a fost caracterizat printr-o creştere a interesului clienţilor pentru produsele diversificate oferite de companie, astfel că veniturile au provenit atât din vânzări de unităţi de locuit, cât şi închirieri şi din vânzări de loturi de teren pentru construcţii individuale", a declarat directorul executiv al Impact SA, Carmen Săndulescu.

În aceeaşi perioadă au fost realizate studii de prefezabilitate pentru realizarea unor proiecte din zona leisure, IT &C şi medical, pe terenurile deţinute de companie în Bucureşti.


13 May 2011