Apple valorează acum cât 32 de bănci dintre cele mai mari din Zona euro. Această situaţie se datorează scăderii masive a acţiunilor din sectorul financiar, potrivit Reuters.

AppleÎn timp ce titlurile unor bănci din Zona euro au scăzut semnificativ în ultima vreme, exemple la acest capitol fiind Santander din Spania, BNP Paribas din Franţa, Deutsche Bank din Germania sau UniCredit din Italia, valoarea din piaţă a acţiunilor companiei Apple s-a apreciat constant.

În prima parte a tranzacţiilor de vineri, indicele DJ STOXX al băncilor din Zona euro a scăzut cu 4%. Astfel că, în funcţie de capitalizarea de piaţă a acţiunilor listate, cele 32 de bănci din zona euro au fost evaluaţi la 340 miliarde dolari, notează Mediafax.

Această scădere vine după ce, de la începutul lunii iulie încoace, indicele s-a devalorizat cu o treime, pe fondul temerilor că băncile vor avea pierderi de miliarde din deţinerile de obligaţiuni guvernamentale ale ţărilor din Zona euro şi a eşecului clasei politice europene de a opri extinderea crizei datoriilor suverane. Astfel că, de la maximul atins în luna mai din 2007, băncile din Zona euro au pierdut trei sferturi din valoarea de piaţă.

În tot acest răstimp, valoarea Apple a tot crescut, ajungând la 340 miliarde dolari. Iar totul se datorează succesului din piaţă al unor produse precum iPhone, iPod şi iPad.

23 August 2011