Washington D.C. te va seduce. E plin de imagini şi de cuvinte remarcabile, de la clădirea Capitoliului şi Pentagonul la monumentul Lincoln Memorial. Te poţi plimba pe coridoarele guvernului, te vei minuna de bogăţiile muzeelor sale, de la Institutul Smithsonian la Arhivele Naţionale. Dincolo de politică, o comunitate creativă şi diversă se relaxează în parcuri şi în restaurante eclectice.

21543-a3.jpgVizitează National Mall care se întinde pe mai mult de 3 km de la Dealul Capitol la Râul Potomac, este centrul activităţii turistice din oraş, unde s-au reunit multe dintre cele mai faimoase atracţii din Washington DC. Acesta găzduieşte Monumentul Washington, clădirea Capitoliului, Casa Albă, muzeele Smithsonian şi Galeria Naţională de Artă. Aici se desfăşoară viaţa socială a oraşului , se organizează sărbători şi festivaluri pe tot parcursul anului şi locuitorii fac jogging, iar vânzătorii te îmbie cu produse alimentare.

 „Dacă eşti pentru prima dată în Washington D.C. e musai să faci turul Casei Albe, unde are reşedinţa şi biroul preşedintele Statelor Unite. Vei vedea bazinul de înot instalat pentru Franklin D. Roosevelt, grădina de trandafiri creată de Jacqueline Kennedy,  pista de jogging, jacuzzi-ul şi humidorul (cameră pentru păstrarea trabucurilor în condiţii de umiditate) create la iniţiativa lui Clinton, precum şi grădina de legume plantate de către Barack Obama şi Michelle", declară Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

Învaţă istoria jurnalismului la interactivul Newseum sau te poţi cufunda pentru câteva ore în Galeria Naţională de Artă cu grafică şi sculpturi din Evul mediu până în secolul XX, cu artă modernă, contemporană, colecţii din Renaştere şi din perioada impresionismului. Pentru cele mai frumoase privelişti ale oraşului, urcă până la ultimul etaj al Monumentului Washington, un turn în formă de obelisc!

 „Grandiosul Lincoln Memorial este un tribut adus celui de-al 16-lea preşedinte american care a păstrat Uniunea în timpul Războiului Civil şi a sfârşit sclavia. Are o arhitectură clasică, asemănătoare cu cea a unui templu grecesc, care le aminteşte oamenilor de grecii antici, primii care au avut un guvern democratic. În centrul memorial, înconjurat de 36 de coloane albe, reprezentând 36 de state din Uniunea lui Lincoln, este o statuie de marmură imensă a lui Abraham Lincoln. În jurul statuii sunt inscripţiile celor două discursuri faimoase ale lui Lincoln. Tot aici Martin Luther King a ţinut discursul "I Have a Dream". O librărie şi un muzeu, care detaliază o istorie fotografică a evenimentelor celebre, sunt în apropiere", susţine Mircea Valdu, director Prestige Tours.

În timpul iernii poţi merge la patinaj pe Canalul C & O, trebuie doar să-ţi aduci patinele proprii. Pentru o experienţă distractivă, opreşte-te la Galeria Naţională de Sculptură în Gheaţă,  unde se pot închiria patine, te plimbi printre sculpturi şi te bucuri de ciocolată caldă şi de un sandwich la Pavilion Café, lângă patinoar. Alte patinoare în aer liber sunt cel din Pershing Park şi Pennsylvania Avenue NW.

Deghizează-te cu o pereche de ochelari de soare cu retrovizoare (spyglasses) pe care îi poţi achiziţiona de la Muzeul Internaţional Spy sau explorează buticurile şic ale designerilor din cartierul Georgetown! Ai putea petrece o zi la spa-urile şi magazinele din cartierul rezidenţial Friendship. Porneşte apoi spre cartierul Adams-Morgan şi spre U Street pentru colecţie excentrică de buticuri de pantofi şi magazine de muzică", mai spune Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

 Americanii care lucrează la birouri domină barurile din centrul oraşului, dar în apropiere se află cartierul Dupont Circle, unde cluburile atrag mai mulţi clienţi, în special tinerii. Barurile populează şi cartierul Penn, în timp ce rezidenţialul Georgetown este locul pentru baruri cu cocktail-uri sofisticate. Washington este mândru de scena de muzică live; muzica rock, blues şi jazz  este coloana sonoră a multor cluburi de noapte de pe U Street. Centrul John F. Kennedy găzduieşte specttacole de teatru, musicaluri, spectacole de jazz şi Orchestra Naţională Simfonică.

 Pentru o atmosferă eclectică în timp ce serveşti masa, alege Adams-Morgan, unde toată lumea „se bate" pe farfurii. Încearcă un fel de mâncare picantă de carne de vită etiopiană! Gustă delicatesele culinare americane pe U Street, unde există şi specialităţi marocane şi feluri de mâncare din Orientul Mijlociu, precum şi rulade cu pui, cimbru şi ou. Aromele din Thailanda şi Indonezia te asaltează în Chinatown.  

Cum e vremea în sezonul toamnă-iarnă

Toamna vremea este adesea caldă în timpul zilei, dar aceasta se răceşte, devine chiar geroasă pe timp de noapte. Oamenilor le place să spună că iernile sunt blânde Washington - însă numai în  statul Minnesota, vei găsi temperaturi mai ridicate. Iernile în D.C. pot fi imprevizibile: sunt zile foarte răcoroase, cu furtuni de gheaţă, urmate de câteva zile cu soare şi temperaturi ridicate.

 Merită să cumperi Washington DC Pass sau VISITicket, care îţi dă dreptul să intri la  multe dintre atracţiile de top din metropolă şi sunt disponibile pentru una, două, trei sau cinci zile. Costul este de la 27 dolari pe zi. Cel mai bun lucru este că poţi vedea gratuit Muzeul Smithsonian, Arhivele Naţionale şi de Teatrul Ford; autorităţile fac astfel obiectivele turistice din Washington DC, foarte accesibile pentru public.

CITEŞTE ŞI Proprietăţile imobiliare din Washington încep să se aprecieze

Circuit New York & Washington, Hotel 3*

  •  de la 1310 Euro/pers.
  • transport cu avionul, taxele de aeroport, transfer shuttle bus New York - Washington şi retur
  • 7 nopţi cazare la Hotel Holiday Inn L.I. City 3*  în New York şi Holiday Inn Capitol 3* în Washington, taxele locale în USA
  • Sejur în perioada 1 - 8 noiembrie
  • Detalii pe www.besttourism.ro


15 October 2011