Nisipul alb briliant şi Marea Caraibelor în nuanţe turcoaz sunt exact ca în broşurile de la agenţiile de turism. Într-un colţişor feeric din Mexic te aşteaptă resorturi de cinci stele, mall-uri uriaşe şi plaje care îl menţin pe harta lumii. Admiră broscuţele din Insula femeilor, descoperă piramida Chichen Itza şi dansează salsa! Fără doar şi poate Cancun este o destinaţie de vis.

20075-plaja_cancun_mexico-1400x1050.jpgChichen Itza este capitala vechiului imperiului Maya, clădirea maiestuoasă datează din anul 435, fiind localizată în mijlocul naturii spectaculoase din Peninsula Yucatan. Acest sit, declarat una dintre cele şapte minuni ale lumii, te îmbie să-i vizitezi templele magnifice, cum ar fi Piramida Kukulcan şi Ball Game.

„Dacă vizitezi Chichen Itza pe 21 martie sau pe 21 septembrie vei admira un spectacol unic: echinoxul. La ora 3:00 pm razele soarelui creează triunghiuri isoscele de lumini şi umbre, dând strălucire labirintului. Acest efect este un simbol al coborârii Zeului Kukulcan (pasărea-şarpe) pe pământ şi marchează începutul sau sfârşitul ciclului agricol" spune Cosmina Vladu, director Prestige Tours.

Cunoscut sub numele de „paradisul sacru al naturii'" Xcaret este unul dintre cele mai renumite eco-parcuri arheologice. Aici, vei găsi ruine, spectacole cu delfini, o fermă cu păsări tropicale, fluturi, peşteri de lilieci şi o plajă uimitoare. Poţi merge şi la snorkeling în peşteri celebre şi în celebrul râu subteran şi nici vorbă de plictiseală, timp să ai pentru a experimenta cele 53 activităţi pe care parcul ţi le pune la dispoziţie.

„300 de artişti te vor fascina cu cea mai bună selecţie de muzică, dansuri regionale şi folclor mexican. Atunci când soarele apune tobele hispanice şi războinici Maya păzesc drumul care duce la teatru şi te anunţă că începe spectacolul. Pregăteşte-te pentru a experimenta o sărbătoare extraordinară cu multă culoare şi istorie, inclusiv o recreere uimitoare în timpul Jocului cu mingii!" explică Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro

Pentru o zi poţi fi instructor pentru delfini, vei învăţa totul despre comportamentul lor, te vei plimba pe spatele lor şi vei experimenta sărutul cu simpaticele mamifere. Există şi programe de înot cot la cot cu delfinii, în timpul cărora sunt tare jucăuşi: dau mâna cu tine, fac acrobaţii. Un alt program îţi permite să analizezi îndeaproape fiecare parte a corpului simpaticelor vieţuitoare.

Insula Femeilor este un tărâm mic situat la o scurtă plimbare cu feribotul din Cancun. Are numai 7 km lungime şi mai puţin de un kilometru lăţime, fiind mult mai mică decât decât Cozumel. Micul oraş din vest oferă cumpărături excelente, restaurante mare şi plaje fantastice. Dar mai presus de toate este liniştea şi ritmul lent al vieţii localnicilor, aceştia merg la culcare, atunci când feriboturile cu turişti pleacă de pe insulă, iar magazinele se închid la ora 6 pm.

„Plajele sunt pe primul loc în Cancun, cu nisip fin, alb şi strălucitor şi ape albastru-turcoaz. Nisipul face diferenţa, oricât de arzător ar fi soarele, acesta rămâne rece pentru că nu este compus din dioxid de siliciu, ci din fosile microscopice numite disco-aster. Cea mai bună alegere este Bahia Mujeres - ideală pentru înot, scufundări şi sporturi nautice, plajele de la Marea Caraibe şi laguna Nichupte" explică Adriana Goicea, manager Cocktail Holidays.

Cei mici au parte de o aventură fantastică la bordul navelor Galeon I şi Bucanero II, din secolul XVII, replici autentice ale galeonului la bordul căruia s-a plimbat Căpitanul Hook. Aici se vor bucura de o noapte întreagă de jocuri, alimente rafinate şi de un spectacol extraordinar al piraţilor. Echipajul îi întâmpină cu un cocktail delicios în timp ce sunetul tunurilor anunţă plecarea. Din acel moment toată distracţia începe cu o mulţime de concursuri şi activităţi de dans, precum şi cu poveşti cu piraţi. La cină vor degusta salate, legume, carne de pui la grătar, deserturi cu fructe şi sucuri naturale. Vor avea loc atacuri ale piraţilor, dar vor fi şi momente de destindere la discotecă. Pentru părinţi există nava de croazieră Carribean Carnaval cu cele mai delicioase băuturi Margarita, Piña Colada şi Tequila Sunrise şi cele mai antrenante dansuri rumba, salsa, merengue şi reggae.

CITEŞTE ŞI Piaţa imobiliară din Cancun sfidează situaţia economică dificilă


Oferte de vacanţă:

Hotel Riu Cancun 5*
- Be la 69 Euro/pers./noapte, cazare în cameră dublă cu all inclusive
- Bilet de avion - preţ informativ - de la 886 Euro/pers
- Detalii pe: www.cocktailholidays.ro

Sejur Cancun, Hotel Solymar Beach Resort 4*
- de la 1290 Euro/pers.
- bilet de avion Bucureşti - Cancun şi retur, taxe de aeroport, transferuri
- 7 nopţi cazare cu all inclusive
- Detalii pe www.besttourism.ro


30 July 2011