Malta adună bogăţii arheologice, artistice şi naturale şi atrage anual peste un milion vizitatori de toate vârstele. Aici cultura se îmbină în mod armonios cu distracţia, ţara fiind recunoscută pentru cluburile cu cele mai noi hit-uri, aflate din staţiunea St. Julian's.

De-a lungul litoralului se succed peisaje mistice, porturi micuţe, golfuri izolate şi sălbatice, peşteri interesante, stânci abrupte şi plaje nisipoase.

Insula şi locuitorii ei emană o plăcere de viaţă aproape palpabilă.

Pe perioada ″festelor″ ţara se transformă într-o scenă uriaşă cu actori mulţi, coloraţi, focuri de artificii, concerte, teatre, spectacole. Hotelurile malteze oferă condiţii deosebite de confort, fiind dotate cu piscina, sauna, jacuzzi, centru fitness, sală de jocuri şi o gamă completă de tratamente.

"Valetta, capitala insulei, este un oraş al muzeelor, al peisajelor portuare şi al shopping-ului. Vei păşi smerit în catedrala St. John, casă a faimoaselor picturi ale lui Caravaggio şi parte importantă din istoria Maltei.

Vei trece prin sala armurilor din Palatul Parlamentului şi te vei odihni în grădina casei Rocca Piccola, una dintre cele mai vechi case malteze, datând din anul 1850. Dar nimic nu se compară cu priveliştea oferită de grădinile Barrakka, un loc al odihnei şi al refugiului din calea soarelui arzător" susţine Mircea Vladu, preşedinte Prestige Tours.

Mdina, vechea capitala a insulei, este considerată una dintre cele mai frumoase cetăţi medievale locuite din Europa. Nu trebuie să ratezi acest labirint de străzi înguste şi şerpuite, presărate cu biserici şi palate. Catedrala închinată Sfinţilor Petru şi Pavel, cu frumoasa faţadă în stil baroc, merită vizitată.

Pentru iubitorii sporturilor insulele oferă nenumărate posibilităţi: golf, tenis, călărie, sporturi extreme şi o gamă variată de sporturi nautice: yachting, surfing şi diving. Malta este un paradis al climbing-ului. Sunt mai mult de 1.300 de roci - răspândite pe cele trei insule ale Maltei: Malta, Gozo şi Comino, perfecte pentru împătimiţii căţăratului.

Preţul pentru climbing este de aproximativ 290 Euro/pers. (pentru 4 zile) la o şcoală de engleză din Malta, care pe lângă cursurile de engleză organizează şi activităţi sportive gen climbing.

"Din cauza umidităţii, în timpul verii climbing-ul trebuie să fie foarte bine planificat, iar căţărătorii îl pot practica dimineaţa între 06.00 şi 11.00 şi seara, între 17.00 şi 21.00. O bună metodă de revigorare în timpul lunilor fierbinţi de vară sunt căţărările urmate de scufundări şi înot în Mediterana.

Atunci când nu vizitează insula, turiştii care sunt cazaţi la Hotel Excelsior pot merge la Le Grand Spa, unde au parte de tratamente faciale, tratamente de înfrumuseţare şi masaj, tratamente holistice, reflexologie, reflexoterapie şi masaj hawaian.

Au acces la o mică saună şi la o piscină interioară în formă circulară. Terapeuţii maltezi sunt şarmanţi şi fac masaj suedez cu ulei de migdale" afirmă Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

Hotelul InterContinental de cinci stele are două restaurante de înaltă clasă: Harruba şi Eastern Breeze, cu specialităţi asiatice. Vara, cea mai potrivită este o baie în piscina exterioară, aflată pe acoperiş. De aici se poate admira Golful St George. Serile pot fi petrecute la piscina interioară, lungă de 17 metri, piesa centrală a Centrului de Fitness Cynergi al hotelului, cel mai mare Spa de pe insulă.

Se fac croaziere de vis pe Mediterană, iar turiştii pot opta pentru o excursie facultativă de o săptămână în Tunisia combinată cu un sejur în Malta sau fac incursiuni de o zi în Sicilia vizitând vulcanul Etna şi superba staţiune Taormina.

"Pentru o persoană bugetul minim este de 920 de euro, care include transport cu avionul, şapte nopţi cazare la hotel de trei stele şi cel puţin 50 de euro pe zi pentru mese. La acest buget se adaugă şi banii pentru suveniruri, aproximativ 100 de euro, iar o vacanţă poate costa peste 1000 de euro.

Cei care vor să închirieze o maşină vor plăti aproximativ 25 de euro pe zi, apa plată la un litru costă 1 euro, un suc - 1,20 euro, 3-5 euro o salată şi 35 de euro închirierea unui echipament de scufundări cu instructaj" ne spune Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

Circuit Sicilia - Malta
- de la 487 Euro/pers.,
- transport cu avionul,
- 7 nopţi cazare cu mic dejun la hoteluri de trei stele,
- vizitele cuprinse în program, ghid turistic.
Itinerariu: Taormina, Etna, Palermo, Agrigento, Siracuza, Malta
Detalii pe www.besttourism.ro


Sliema, Hotel Plevna 3*
- de la 21 Euro/pers./noapte,
- bilet de avion 430 Euro/pers. cu taxele de aeroport incluse.
- Detalii pe www.ghidhoteluri.ro

Valetta, Grand Hotel Excelsior 5*
- de la 60 Euro/pers./noapte,
- bilet de avion 430 Euro/pers. cu taxele de aeroport incluse.
- Detalii pe www.ghidhoteluri.ro


Saint Julian's, Hotel InterContinental 5*
- de la 90 Euro/pers./noapte,
- bilet de avion 430 Euro/pers. cu taxele de aeroport incluse.
- Detalii pe www.ghidhoteluri.ro




2 August 2010