La fel ca Bulgaria sau Turcia, Grecia este o destinaţie de vacanţă preferată de turiştii români. Pentru că se poate ajunge uşor cu maşină, staţiunea Paralia îi atrage an de an pe românii care vor un concediu pe litoralul grecesc.  
 
Vacanţă în Grecia, plateşti pentru UNU şi stau DOIPentru a-i determina pe turişti să vină la ei acasă şi nu la turci sau la bulgari, cu care sunt în mare concurenţă, grecii se bat în oferte care mai de care mai atractive.

Spre exemplu sunt proprietari greci care anunţa că până la mijlocul lunii iulie, turiştii plătesc un loc în cameră dublă şi pot sta doi. În acest caz, un sejur de o săptămâna în staţiunea Paralia, într-o vilă costă 160 euro pentru două persoane.  

Şi tot în Paralia Katerini, o cameră dublă în vilă de trei stele poate costă 14 euro pe noapte/persoană, în plin sezon. Situată la aproximativ 150 m de plajă şi la 7 km de centrul oraşului Katerini, vila are dotări moderne şi este o variantă  bună atât pentru familiile cu copii, cât şi pentru cei care vor să petreacă, în zonă fiind foarte multe taverne, restaurante, baruri şi discoteci. 
  
Cei care merg "în gaşcă" închirierea unei vile doar pentru ei este o variantă bună. Plăteşti dublu, dar te bucuri de mai multă intimitate. Pentru o săptămâna, cazarea într-o vilă cu vedere la mare cu două camere poate ajunge la 800 de euro, din iulie până la sfârşitul lui august.  

O altă destinaţie de vacanţă în Grecia, este Halkidiki. Uşor mai scumpă decât Paralia, staţiunea oferă o sumedenie de variante de distracţii în stil de grecesc. Cazarea într-o vilă cu trei dormitoare şi living, unde pot sta confortabil opt persoane poate costa 250 euro/noapte, sau altfel spus, 31 de euro/noapte/persoană, în varianta în carea vila este ocupată la capacitate maximă.  
  
Apartamentele sunt mai ieftine, dar şi confortul este altul. Un apartament cu vedere la mare cu două cameră într-o vilă poate costă 18 euro/noapte/persoană. Cine se mulţumeşte cu zonă mai îndepărtată de plajă se poate caza şi cu 15 euro/noapte/persoană.  
  
Grecii au oferte şi pentru cei care caută lux la cel mai înalt nivel. O săptămâna de cazare pentru o singură persoană într-o vilă de lux poate ajunge şi la 10.000 de euro, în sezon de vârf. Sunt, evident, oferte exclusiviste pentru cei care vor mobilă antică de cea mai bună calitate, dotări de lux şi plaje private.  

  
  
 

2 iulie 2009