Cipru oferă turiştilor tot ceea ce e mai frumos: plaje mediteraneene însorite, sate fermecătoare şi ruine ale civilizaţiei antice. Vara vine la începutul lunii mai şi durează până la mijlocul lunii octombrie, cu temperaturi de aproximativ 32 °C, cer senin şi brize răcoroase dinspre mare.

Este sezonul ideal pentru înot, plajă şi întreaga gamă de sporturi acvatice, de la navigaţie până la scufundări.

"Cele mai renumite oraşe-staţiuni din Cipru sunt Paphos, Limassol, Ayia Napa şi Larnaca. Paphos este un orăşel unde se pot vizita diferite site-uri arheologice, vechi de mii de ani, are clădiri cu tradiţie şi un port plin de farmec.

Este frecventat, în special, de oameni de trecuţi de 40 de ani şi este mai liniştit decât restul staţiunilor.

Limassol este staţiunea potrivită pentru o vacanţă activă, cu sport, shopping, viaţă de noapte sau plimbări liniştite prin centrul vechi pentru a degusta vinurile cipriote" susţine Marius Pandel, director de dezvoltare Christian Tour.

Noaptea, Ayia Napa se transformă într-un ring uriaş de dans, astfel încât staţiunea poate pretinde la titlul de capitala europeană de clubbing. Ayia Napa reuneşte tineri, familii şi toţi iubitorii sporturilor acvatice.

"Cipru este destinaţia cu o viaţă de noapte plăcută în toate oraşele şi staţiunile. Petrecerile nu se opresc niciodată în Larnaca şi în Limassol, iar în Paphos şi Ayia Napa acestea tind să ţină cont de sezoanele turistice. Locurile de întâlnire pentru căutătorii de distracţie variază de la cluburile de noapte la barurile şic din hotelurile de lux ale insulei" afirmă Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

 "Staţiunea Ayia Napa din Cipru este sufletul petrecerilor şi al distracţiei, ziua - pe plajele cu nisip fin, apă caldă şi nenumărate golfuri micuţe, noaptea - în cluburile arhipline. Aici se află WaterWorld, cel mai mare parc tematic din Europa, unde cei mici au întâlnire cu mitologia greacă: coboară în insula Atlantis, se pierd în Labirintul Minotaurului şi participă la aventura troiană.

Sunt 18 atracţii şi niciun membru al familiei nu este exclus de la distracţie. Adulţii pot face baie chiar în... Baia Afroditei. De pe toboganul cu serpentine Aeolos, aventuroşii coboară chiar în labirintul Minotaurului, o zonă interactivă" declară Cosmina Vladu, director Class Travel.

Situat în imediata apropiere a celui mai mare aeroport internaţional de pe insulă, Larnaca are cele mai pitoreşti plaje. Aici găseşti o suită impresionantă de hoteluri de lux, iar oraşul însuşi este animat, dar îţi dă şi posibilitatea de relaxare.

Insula Afroditei se mândreşte cu  Muzeul Thalassa, al mării, care are în centrul său o copie în mărime naturală a navei antice "Kyrenia", din anul 400 î.H. Pe un ecran imens din muzeu, turiştii pot urmări un film documentar fascinant despre cum a fost descoperită nava lângă castelul Kyrenia. O altă atracţie este Mănăstirea Agia Napa, numită şi Mănăstirea Miracolelor.

În peştera mănăstirii, se află o apeductă prin care curge apă de la izvoarele din munţi, se spune că e o apă cu puteri miraculoase, un dar pentru localnici din partea fondatoarei mănăstirii.

"Vizita în Cipru cuprinde şi o oprire la Băile Frumoasei Afrodita. Legenda spune că în dreptul uneia dintre stânci, s-a născut Afrodita zeiţa dragostei şi a înţelepciunii din spuma mării. Atunci când valurile lovesc puternic stânca se formează un abur alb în care se reflectă silueta Afroditei. Este o destinaţie superbă pentru amatorii de drumeţii, cu o reţea de cărări care împânzesc peninsula Akams" este de părere Marius Pandel, director de dezvoltare Christian Tour.

Un alt obiectiv valoros este Biserica Sfântului Lazăr din Larnaca - aici se află mormântul Sfântului Lazăr şi icoane care datează din îndepărtatele secole XVII şi XVIII.

Ayia Napa, Hotel Napa Prince Apartaments

  • De la 387 Euro/pers.
  • Transport cu avionul, transferuri
  • 7 nopţi cazare, self catering
  • Asistenţă turistică

Detalii pe: www.christiantour.ro

Larnaca, Hotel Les Palmiers City 2*

  • De la 409 Euro/pers. 
  • Transport cu avionul, transferuri
  • 7 nopţi cazare cu mic dejun
  •  Asistenţă turistică

Detalii pe: www.classtravel.ro

Limassol, Hotel Kapetanios 3*

  • De la 536 Euro/pers. 
  • Transport cu avionul, transferuri
  • 7 nopţi cazare cu demipensiune
  • Asistenţă turistică

Detalii pe: www.besttourism.ro



19 July 2010