Fie că te duci pentru canalele desprinse din poveşti sau pentru cafenelele de pe străduţele lăturalnice, pentru Piaţa de Flori sau pentru Muzeul Van Gogh,  Amsterdamul te cucereşte. Prietenos, deschis şi relaxat, oraşul îşi arată creativitatea în buticurile din cartierul Jordaan şi îşi aşteaptă oaspeţii la o plimbare cu bicicleta.

AmsterdamPare desprins dintr-o pictură, cu lumini de culoare roşie şi case de negustori care vă transpun parcă în trecut. Să vă amintiţi întotdeauna să mirosiţi trandafirii şi să admiraţi lalelele!

Amsterdam este perfect pentru a te plimba cu bicicleta prin parcul Vondelpark, unde se adună şi amatorii de picnicuri şi concerte în aer liber. Pentru a vedea casele negustorilor din Epoca de Aur (secolul XVII) trebuie să navighezi pe canale. Muzeul Rijksmuseum este o mansardă cu operele artistice ale lui Vermeer şi Rembrand. Muzeul Van Gogh include cele mai mari colecţii ale pictorului.

„Dacă vizitaţi Amsterdamul pentru o zi, merită să vă opriţi la Palatul Regal, să vizitaţi Monumentul Naţional din al Doilea Război Mondial. Cei mici vor dori să hrănească porumbeii din faţa palatului.

Alegeţi o croazieră cu vaporul pe canale pentru că priveliştea din apă asupra oraşului este cea mai reuşită. Pentru a ajunge la locul de îmbarcare trebuie să călătoriţi cu tramvaiul. Pentru plimbări liniştite recomand Begijnhof - o fostă mănăstire din secolul XIV cu o grădină relaxantă. Café Luxembourg este una dintre cele mai bune cafenele din Amsterdam unde se poate servi micul dejun, prânzul, o salată cosmopolită sau o gustare. Pentru masă cea mai frumoasă este terasa de pe trotuar. O altă alegere bună este cafeneaua - restaurant Vertigo, adăpostită de Muzeul Filmului, cu vedere superbă spre parcul Vondelpark" spune Cosmina Vladu, director Prestige Tours.

Dimineaţa, turiştii îşi pot face timp pentru pieţele locale, vor găsi chilipiruri în piaţa Waterlooplein, şi mănunchiuri de lalele vibrante şi ghivece cu plante la Piaţa de Flori. O călătorie cu bicicleta de-a lungul canalelor navigabile duce la magazinele din cartierul Jordaan şi la galeriile mici sau la buticurile designerilor la bijutieri şi cafenele. Magazinele marilor designeri se află în cartierul PC Posh Hooftstraat şi pe strada Kalverstraat.

AmsterdamDin momentul în care canalele Amsterdamului încep să sclipească cu mii de lumini, urmaţi-i pe localnici pentru a ajunge în cafenele din Jordaan unde se serveşte jenever (gin) cu gheaţă şi muzică prietenoasă. Oraşul este recunoscut pentru viaţa libertină, prostituatele sunt prezente în Cartierul Red Light, cafenele sunt pline de oameni care stau de vorbă şi fumează legal marijuana. Adoptaţi un cod vestimentar potrivit pentru cluburile din Piaţa Rembrandtplein, pentru cocktail-urile ieftine din baruri elegante De Pijp şi pentru muzica clasică de la Concertgebouw.

„Locuitorilor le place să socializeze, să mănânce în oraş şi să se plimbe păstrând gustul delicateselor. În cartierul plin de viaţă, Leidseplein, puteţi alege trattoriile italiene, restaurantele argentiniene care servesc fripturi delicioase şi restaurantele  indoneziene cu delicii picante, mai ales rijsttafel - cu feluri de mâncare cu tot soiul de arome. Veţi găsi şi mâncăruri specifice Chinei, Vietnamului şi Thailandei, în timp ce multiculturalul De Pijp este locul ideal pentru tapas. În Jordaan, restaurantele la modă stau alături de bistrouri relaxante, unde localnicii se întâlnesc pentru o bere şi un uitsmijter (sandwich cu şuncă şi ou)" explică Teodor Călimănescu, manager Europa Travel.


Oferte de vacanţă în Amsterdam

City Break, Hotel Hem 3*

• de la 286 Euro/pers.

• transport cu avionul

• trei nopţi cazare cu mic dejun

Detalii pe: europatravel.ro


Amsterdan, Hotel de Lantaerne 2*

• bilet de avion: de la 244 Euro/pers. cu taxele de aeroport incluse.
• 383 euro/pers. pentru 7 nopţi

Detalii pe: ghidhoteluri.ro

________________

GALERIE FOTO

 

14 May 2011