Cu siguranţă Poiana Braşov este cea mai cunoscută şi de departe cea mai apreciată staţiune montană de la noi din ţară. Cei care vor să-şi petreacă sărbătorile de iarnă aici, trebuie să se îngrijească din timp şi să-şi rezerve cazarea.

Foto:http://www.turism-blog.ro/Chiar şi acum când cuvântul criză este pe buzele tuturor, sunt hoteluri şi pensiuni unde nu mai găseşti un pat liber.

De Crăciun, o vacanţă de patru zile într-un hotel de trei stele cu demipensiune şi cină festivă porneşte de la 400 de euro, iar pentru un hotel de patru stele oferta sare de 500 de euro. Pentru un sejur de Revelion, tarifele cresc în medie cu 150 de euro.

Dacă vreţi neapărat să ajungeţi în Poiana Braşov de sărbători, şi preţurile la cazare vi se par cam piperate puteţi alege să vă cazaţi în oraş. La un hotel de patru stele din Braşov tarifele pornesc de la 32 Euro/persoană/noapte cu mic dejun, iar la un hotel de cinci stele o noapte de cazare costă 49 Euro/persoană, în acest preţ fiind inclus şi micul dejun.

"Copiii până la 12 ani sunt cazaţi în pat cu părinţii şi beneficiază de gratuitate la cazare. Nu există posibilitatea instalării unui pat suplimentar în cameră dublă. Aceste preţuri sunt valabile până pe 27 decembrie, aşa că turiştii pot îmbina petrecerea Crăciunului cu practicarea sporturilor de iarnă pe pârtiile din Braşov"ne-a declarat Marius Meruţă, coordonator PR Transilvania Travel.

De Revelion preţurile pot ajunge la 350 Euro/persoană pentru patru nopţi cazare cu mic dejun şi cină festivă la hotel de cinci stele, iar la un hotel de trei stele se plăteşte 280 Euro/persoană pentru patru nopţi cazare cu mic dejun şi cină festivă.

"Turiştii au posibilitatea de schia în staţiunea Poiana Braşov aflată la 12 km de Braşov, asemănătoare în privinţa condiţiilor naturale cu alte staţiuni turistice montane ca Salzburg, Chamonix, Zakopane sau Cortina D'Ampezzo. Şi-a câştigat un binemeritat renume prin integrarea armonioasă în peisaj, prin posibilităţile largi de practicare  a sporturilor de iarnă şi prin condiţiile bune de odihnă şi recreere în orice perioadă a anului" este de părere Marius Meruţă, coordonator PR Transilvania Travel.

Stratul de zăpadă se menţine timp de patru-cinci luni pe an, astfel că sporturile de iarnă pot fi practicate atât de începători, cât şi de sportivii de performanţă din noiembrie până în martie. Primii fulgi de zăpadă cad spre sfârşitul lui septembrie, iar ultimii la finele lui aprilie. Cele 12 pârtii de schi reprezintă o atracţie clară pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Pârtiile sunt împărţite, după gradul de dificultate, în uşoare, medii şi dificile. Jos, chiar în staţiune, sunt pârtiile uşoare, Stadion şi Bradul. Acestea sunt frecventate, în general de copii şi începători. O altă pârtie uşoară este Drumul Roşu - cea mai lungă din Poiana, având o lungime de aproape 4 km. Cam la jumătatea distanţei dintre vârful Postăvarul şi statiune, se află pârtia medie Sulinar, care are şi un teleschi. Există şi patru pârtii dificile: Lupului, Kanzel, Ruia si Subteleferic, ele fiind bine cunoscute de schiorii profesionişti.

De asemenea, în Poiana Braşov mai găsim trei piste de coborâre şi de slalom uriaş, o pistă de slalom special, două trambuline. Staţiunea este dotată cu două linii de telecabină  şi una de telegondolă care asigură accesul turiştilor spre culmile Postăvarului, la care se adaugă, sezonier, mai multe linii de teleski.

Nu numai schiorii găsesc disracţii pe gustul lor, Poiana Braşov oferă şi alte posibilităţi de distracţie: un patinoar artificial, închiriere de ATV-uri şi snow-mobile sau plimbări cu sania.


27 November 2009