Cu mai putin de 300 de euro lunar, bani cu care in urma cu doi ani se puteau inchiria doar garsoniere in Bucuresti, se poate sta acum intr-un apartament cu doua camere in majoritatea cartierelor din Capitala - din Militari in Salajan si din Berceni in Bucurestii Noi - potrivit anunturilor de pe site-urile agentiilor imobiliare.

sursa: despreromania.co.cc"In septembrie 2008 dadeam constant refresh pe site-urile cu anunturi imobiliare pentru ca trebuia sa ma mut si tot ce am gasit a fost o garsoniera de 27 de metri patrati in Titan, nemobilata, pe care dadeam 300 de euro lunar.

Acum cu banii acestia pot inchiria un apartament cu doua camere mobilat in aproape orice zona din Bucuresti", spune Ionel M., un student care locuieste acum in Bucuresti.


In zonele Unirii sau Dorobanti chiriile pentru apartamentele cu doua camere sunt la un nivel de 500 de euro lunar, pret la care se tranzactionau in urma cu doi ani apartamentele din zone secundare, precum Militari sau Dristor.

Cei care au cumparat in urma cu doi ani locuinte cu scopul de a le inchiria pot avea in prezent randamente mai mici decat daca ar fi tinut banii in conturi bancare.

Astfel, cei care au platit in 2008 un pret de 80.000 de euro pentru un apartament cu doua camere pe care il pot inchiria acum cu doar 300 de euro au un randament anual de doar 4,5%, nivel apropiat de dobanzile oferite de banci la depozitele in euro. Diferenta o pot face comisioanele bancare, dar si impozitul de 16% din valoarea chiriei, de unde pot fi deduse cheltuieli de administrare si eventuale reparatii ale apartamentelor.

 

 

Sursa

28 January 2010