Moneda naţională ar putea încheia acest an cu un curs de 4,2 lei/euro, după o volatilitate mai mare în primele două trimestre, posibil peste 4,3 lei/euro, potrivit analiştilor UniCredit.

16294-leul-s-a-depreciat-in-fata-euro.jpg"În ceea ce priveşte evoluţia trimestrială, avem o volatilitate mai mare, spre 4,3 lei/euro, chiar mai mult în primul şi în al doilea trimestru al acestui an. Cursul are nişte evoluţii puţin previzibile, aşa cum s-a întâlnit în prima lună a acestui an, acea întărire care nu a fost conform aşteptărilor. S-ar putea să vedem o volatilitate mai mare sau acea întărire până la 4,2 lei/euro mai curând la sfârşitul acestui an. Per ansamblu, această evoluţie se bazează pe fundamente economice, de revenire a economiei, de atractivitate a ţării, de stabilizare a situaţiei", a declarat Rozalia Pal, economistul şef al UniCredit Ţiriac Ban.

Aceasta susţine că există unele riscuri locale legate de finanţarea externă, de buget, de colaborarea cu FMI sau de şocurile venite de pe piaţa internaţională în ceea ce priveşte lichiditatea şi care pot avea impact asupra evoluţiei cursului.



2 February 2011