Banca Unicredit Ţiriac a instalat recipiente de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mici (DEEE) în peste 80 de sucursale ale băncii.

sursa:www.financiarul.comÎn restul de 165 de unităţi bancare au fost instalate dispozitive de mici dimensiuni

"Este prima bancă din România care are o astfel de infrastructură de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi surse de iluminat", a spus directorul interimar de comunicare al Unicredit Ţiriac Bank, Anca Nuţă.

În aceste dispozitive, amplasate în unităţile băncii, angajaţii şi clienţii care dorec să recicleze pot aduce aparate electrice şi electronice de mici dimensiuni, precum şi becuri economice şi tuburi fluorescente arse.

"Nu este primul proiect verde pentru noi, însă este unul de mare amploare, iar cea mai importantă particularitate a sa este că se bazează pe implicarea clienţilor şi a celor care conştientizează problematica reciclării", a mai spus Anca Nuţă.

Unicredit Ţiriac Bank a lansat programul astfel "colţul verde", alături de asociaţia Recolamp care se va ocupa de colectarea, tansportul şi reciclarea deşeurilor din surse de lumină şi Asociaţia Ecotic care se va ocupa de colectarea şi transportul deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, precum şi de reciclarea lor.

 

 

 

 

 

26 November 2009