GoSwiff, lider global în plăți digitale, a anunțat astăzi, alături de UniCredit Bank, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, și MasterCard, operatorul celei mai rapide rețele globale de procesare a plăților, un parteneriat pentru extinderea plăților mobile în România. Parteneriatul introduce pe piața locală posibilitatea acceptării plății cu cardul pentru primele de asigurare aferente polițelor emise de Allianz-Țiriac Asigurări. Astfel, Allianz-Țiriac Asigurări devine prima companie din România ce va pune la dispoziția clienților săi această soluție, prin echiparea agenților săi cu mPOS-uri, astfel încât clienții să poată plăti primele de asigurare cu cardul, direct la agentul care îi încheie polița.

40522-plati_mobile.jpgAllianz-Țiriac are peste 2.800 de agenți specializați în vânzarea produselor companiei. Compania și-a lărgit portofoliul de servicii prin integrarea unei soluții inovatoare de acceptare a plăților în regim mobil, astfel încât agenții să poată finaliza procesul de contractare chiar în timpul întâlnirilor, iar clientul să poată plăti primele de asigurare fără a mai fi nevoie să se deplaseze la o sucursală a companiei sau la alte puncte în care poate face plata primelor de asigurare (sucursale ale băncilor partenere, ATM etc.).

„Pentru Allianz-Țiriac, introducerea sistemului de plăți mobile (mPOS) reprezintă încă un pas către îmbunătățirea experienței clienților noștri în interacțiunea cu compania. Trebuie să subliniez faptul că suntem prima companie de asigurări din România care a introdus această metodă inovatoare de plată, iar parteneriatul cu UniCredit Bank, MasterCard și GoSwiff se aliniază perfect strategiei digitale a companiei noastre, ajutându-ne să oferim clienților servicii mai rapide la achiziția unui produs de asigurare oferit de Allianz-Țiriac” explică Bogdan Zamfirescu, Director Divizia Operațiuni Back Office în cadrul Allianz-Țiriac Asigurări.

Noua platformă de procesare a plăților prin mPOS înglobează toate elementele necesare creșterii vânzărilor unui furnizor de servicii de asigurări, prin acceptarea cardurilor ca instrument de plată, inclusiv un portal pentru administrarea pachetelor de asigurări, a promoțiilor, dar și a agenților de teren, precum și echiparea acestora cu aplicații de plăți mobile și cititoare de carduri de ultimă generație. Datorită acestor noi capabilități, numărul de agenți care pot accepta plăți digitale crește semnificativ, iar un efect pozitiv va fi resimțit inclusiv în ceea ce privește experiența la plată a clienților acestora – făcând tranzacția mai simplă, mai sigură și mai eficientă.           

“În cadrul acestui parteneriat, UniCredit Bank oferă soluția de acceptare a plăților mobile, o soluție care, avem convingerea, va aduce beneficii sporite de eficiență și competitivitate partenerului nostru Allianz-Țiriac Asigurări. Actuala colaborare este în linie cu  strategia UniCredit Bank de a oferi întotdeauna cele mai performante tehnologii și servicii de înaltă calitate clienților și partenerilor noștri”, adaugă Gabriel Jeflea, Director Global Transactional Banking  în cadrul UniCredit Bank.

Începând din 2015, legislația financiară din România prevede plafonarea operațiunilor  cu numerar, având ca principal obiectiv să sporească transparența, să mărească controlul asupra tranzacțiilor cu numerar și să încurajeze utilizarea plăților electronice, stimulând clienții să utilizeze metode electronice de efectuare a plăților.

“Suntem mândri să ne aflăm, și de această dată, pe frontispiciul inovației în soluțiile de plăți mobile. Acest parteneriat subliniază accelerarea tranziției dinspre numerar înspre plăți digitale, demonstrând totodată expertiza MasterCard în furnizarea soluției optime. Dorim să le mulțumim partenerilor noștri pentru că ne împărtășesc viziunea, de a conecta consumatorii din România cu cele mai moderne servicii financiare. MasterCard își va continua angajamentul de a sprijini mediul de afaceri și autoritățile pentru a dezvolta infrastructura de acceptare a cardurilor, cu scopul de a extinde beneficiile plăților electronice către consumatori“, a declarat Gabriel Ghiță, Head of New Business CEE în cadrul MasterCard.

“Faptul că una dintre cele mai importante bănci din România a optat pentru serviciile noastre demonstrează capacitatea noastră de a opera în piețe diferite și, totodată, ne extinde prezența în Europa de Est. Suntem încântați să facem parte din acest parteneriat cu scopul de a sprijini Allianz-Tiriac in introducerea acestei soluții inovatoare pe piața din România. Experiența cumulată a MasterCard și UniCredit Bank în industria plăților cu cardul completează perfect oferta noastră de servicii de plăți mobile”, a adăugat Stefano Diemmi, Head of Europe & Global Accounts, GoSwiff.

###

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu rețeaua cea mai extinsă din Europa Centrală și de Est și una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un "one-stop-shop" pentru servicii financiare, deservind mai mult de 600.000 de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management și UniCredit Business Integrated Solutions.

Despre Allianz-Țiriac

Allianz-Țiriac Asigurări este una dintre cele mai importante companii de asigurare de pe piața românească, cu peste 20 de ani de experiență în domeniul protecției și planificării financiare. Compania este prezentă la nivel național prin intermediul celor 204 de sucursale, agenții și puncte de lucru. Oferta companiei înglobează o gamă completă de soluții de asigurare dedicate persoanelor fizice și companiilor. Allianz-Țiriac a fost desemnat cel mai de încredere brand de asigurări în anumi 2015, rămânând lider de loialitate pe piață pentru cel de-al nouălea an consecutiv. Allianz-Tiriac este o companie membră a Grupului Allianz, una dintre cele mai puternice comunități financiare din întreaga lume. 

Despre MasterCard

(NYSE: MA), www.mastercard.com, este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Operăm cea mai rapidă rețea de procesare a plăților din lume, oferind un liant între consumatori, instituții financiare, comercianți, autorități și companii din peste 210 țări și teritorii. Produsele și soluțiile MasterCard fac activitățile zilnice de comerț – cum ar fi cumpărăturile, călătoriile, derularea unei afaceri sau managementul finanțelor – mai simple, mai sigure și mai eficiente pentru toată lumea. 

Despre GoSwiff

GoSwiffTM este un lider în furnizarea de platforme de plăți mobile și soluții de marketing. Oferim o platformă de comerț mobil integrată pentru sisteme de acceptare online, mobile și in-store – ajutând la satisfacerea cererei accelerate pentru plăți digitale, atât in piețe emergente, cât și în piețe dezvoltate. Soluțiile noastre de plată, sigure, conferă beneficii băncilor, comercianților și consumatorilor prin creșterea incluziunii financiare și furnizarea unei metode de plată mai sigure, rapide și mai eficiente. Înființată în 2010, GoSwiff are sediul în Singapore și, actualmente, operează în 25 țări din jurul lumii.

6 iulie 2016