Piața imobiliară, în întreaga ei complexitate, poate fi analizată în detaliu la cel mai important eveniment imobiliar al toamnei: Târgul Național Imobiliar. TNI începe vineri, 30 septembrie, ora 10.00, la Palatul Parlamentului, Sala Unirea. Ofertele sunt pentru toată lumea: de la cele ai ieftine terenuri și apartamente, până la proprietăți premium și locuințe verzi, în București, la mare sau la munte. Clienții vor avea oportunitatea să negocieze în mod direct prețul de achiziție cu dezvoltatorii, vor putea discuta cu băncile despre acordarea unui credit, dar vor putea și să își pună banii la lucru, profitând de cele mai bune investiții imobiliare ale momentului. 

40895-tni_logo.jpgTNI este evenimentul imobiliar pe care nimeni nu ar trebui să îl rateze, indiferent dacă este vorba despre clienții care caută cele mai mici prețuri, sau pe cei care vânează proprietățile premium. Varietatea ofertelor este impresionantă: la TNI se vând

locuințe noi și vechi, terenuri din București, ILFOV, litoral, Valea Prahovei, dar și în celelalte zone ale țării. Dintre cele mai importante repere ale evenimentului, enumerăm:

  • Prețul minim pentru o proprietate ofertată în cadrul evenimentului este de 5.175 euro pentru un teren intravilan de 207 mp situat în Breaza, zona DN1
  • Prețul maxim din cadrul târgului este de 990.000 euro, pentru o vilă în Sinaia, zona semicentrală, cu o suprafață de 278 de metri pătrați utili și un teren de 1064mp
  • Locuințele noi de tip budget-friendly au prețul de pornire de 17.900 EURO TVA inclus pentru o garsonieră (23mp), 27.400 euro TVA inclus pentru un apartament de două camere (37mp), 39.900 euro TVA inclus pentru un apartament de 3 camere (55 mp) și 71.900 euro TVA inclus pentru o vilă (109mp). Această categorie de locuințe se află mai departe de centrul Bucureștiului, dar totuși aproape de mijloacele de transport în comun către km 0 al capitalei, presupune suprafețe relativ mici, dar implică finisaje de calitate și diverse beneficii pentru cumpărători, precum loc de parcare oferit gratuit și vouchere de mobilier
  • Prețurile locuințelor premium pornesc de la 60.500 euro+TVA pentru un apartament de 2 camere (57 mp), 75.500 euro+TVA pentru un apartament de 3 camere (74mp), 105.500 euro+TVA pentru un apartament de 4 camere (108mp) și 179.000 euro+ TVA pentru o vilă (227mp). Imobilele premium se diferențiează prin amplasarea în cartiere selecte, aproape de parcuri sau acces rapid în zona centrală, nivel ridicat al finisajelor și suprafețe generoase. 

Conceptul de upgrade imobiliar, încurajat de ofertele din cadrul TNI

Anul acesta a fost unul bun pentru imobiliare, iar acest lucru s-a văzut în prețuri, care au avut un trend ușor ascendent încă de la începutul anului. Tocmai de aceea, acum este momentul oportun pentru achiziția unei locuințe.  

În ultimele luni s-a remarcat un nou trend: upgradeul-ul imobiliar. Persoanele care au deja o locuință, niște economii în bani și posibilitatea de a obține un credit imobiliar s-au hotărât să cumpere un imobil mai bun. De la o garsonieră vor să se mute la un apartament cu 2 sau 3 camere, sau de la un apartament vor să se mute la casă. În cadrul Târgului Național Imobiliar vizitatorii pot apela la serviciile BUY-BACK puse la dispoziție de agențiile imobiliare prezente la eveniment, prin care aceștia își pot achita parțial contravaloarea imobilului nou cu prețul obținut pe apartamentul vechi aflat în proprietate”, se arată în cadrul unui comunicat TNI. 

Locuințele de vacanță – o metodă bună de a face investiții imobiliare

O altă metodă de a face bani în imobiliare, în acest moment, este achiziția unei locuințe de vacanță. Fie dacă sunt cumpărate pentru uz personal sau pentru închiriere, acestea vor aduce beneficii financiare viitorilor proprietari. Pentru o astfel de proprietate la Marea Neagră, prețul pornește de la 4.750 euro și ajunge până la 9.000 euro, iar proprietarii beneficiază de pachete complexe. 

Ofertele de la mare sunt pentru cei care înțeleg beneficiile de a plăti echivalentul a câtorva vacanțe la mare și a deveni proprietar periodic pentru totdeauna al unui apartament în primul resort de cinci stele de pe litoralul românesc. Odată cu investiția, cumpărătorul are venituri garantate contractual, recuperarea investiției în 7 ani și acces la toate facilitățile resortului”, se arată în comunicat. 

La fel de interesante sunt și locuințele de la munte, ale căror prețuri pornesc de la 24.000 euro pentru o garsonieră de 30 mp situată în Predeal și se acceptă rate direct la dezvoltator. Dar prețurile de la TNI pot fi discutate și negociate în mod direct cu cei mai importanți dezvoltatori imobiliari.

La Târgul Național Imobiliar TNI, vizitatorii sunt cei care stabilesc prețul imobilelor în urma discuțiilor față în față și a negocierii directe cu cei mai importanți dezvoltatori imobiliari. Pe durata celor trei zile de eveniment vizitatorii TNI au acces la oferte speciale: discounturi în bani, reducerea avansului necesar rezervării, posibilitatea de a plăti în rate direct la dezvoltator, locuri de parcare cadou, vouchere de mobilier în valoare de 2.500 EURO și posibilitatea de a da la schimb locuința veche pentru o locuință nouă plus diferența în bani, ce poate fi achitată cash sau cu orice tip de credit: imobiliar, ipotecar sau Prima Casă”, explică oficialii TNI. 

Beneficiile locuințelor verzi, explicate în detaliu la pavilionul specializat

Pentru cei care sunt interesați de beneficiile pe care le aduc locuințele verzi, la Pavilionul Green Homes pot afla mai multe informații despre cum pot finanța responsabil locuința pentru a reduce costurile lunare, beneficiind de o locuință de calitate superioară cu un confort sporit care presupune costuri mai mici la energie și reparații, sănătate și bunăstare .  

Adesea proprietarii aleg locuințele cu cel mai scăzut cost pe metru pătrat, însă ajung în final să dețină locuințe cu costuri mari pentru  încălzire și răcire, care necesită întreținere intensivă, renovări mai frecvente și care au o valoare mai mică pe termen lung decât locuințele sustenabile. Cel mai potrivit moment de a investi în sustenabilizarea locuinței este la început, în stadiul proiectării inițiale. Finanțarea responsabilă este de cele mai multe ori cea mai bună alegere pentru a devansa resurse disponibile încă de la începutul procesului de construcție” a declarat Steven Borncamp, CEO al Consiliului Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC).

Cu o experiență de 11 ani în promovarea pieței imobiliare din România și facilitarea tranzacțiilor în real estate, Târgul Național Imobiliar TNI este evenimentul imobiliar ALL IN ONE ce reunește toți jucătorii importanți din piața de profil: dezvoltatori, agenții imobiliare și instituții financiar-bancare, cuprinde oferte pentru toate buzunarele: apartamente budget-friendly, locuințe premium și susține investițiile în segmentul imobiliar.

CITEȘTE ȘI:

28 September 2016