În februarie, România a construit cel mai puţin dintre toate ţările Uniunii Europene. Ritmul construcţiilor a scăzut în ţara noastră cu 13,8% în a doua lună din an faţă de ianuarie, în timp ce la nivelul blocului comunitar declinul a fost de numai 2,9%, potrivit datelor publicate luni de Eurostat.

sursa foto:http://www.anguilla-beaches.com/Alte scăderi importante ale sectorului de construcţii au fost raportate în februarie în Slovenia (-9,2%) şi Spania (-6%), comparativ cu luna anterioară, mai arată datele biroului european de statistică, Eurostat, care a centralizat date privind 13 state membre. Astfel, faţă de prima lună din 2010, construcţiile au scăzut în şapte ţări UE, au crescut în cinci şi au rămas la acelaşi nivel doar în Cehia.

Cele mai mari creşteri s-au atins în Ungaria, de 6%, în Portugalia, de 1,4%, şi Germania, de 1%. În zona euro construcţiile s-au diminuat în luna februarie cu 3,3% faţă de ianuarie.

Raportat la februarie 2009, România a avut al treilea declin din Uniunea Europeană, de 26,9%, cele mai semnificative scăderi fiind înregistrate de Bulgaria (-30%) şi Slovenia (-28,7%). Faţă de aceeaşi lună din 2009, sectorul construcţiilor a înregistrat creştere numai în Marea Britanie, de 5% în februarie.

Activitatea de construcţii a atins în februarie o scădere anuală de 10,2% în UE şi de 15,2% în zona euro.

 

19 April 2010