In ciuda scaderii volumului lucrarilor de constructii cu 4,4 la suta in primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similara din 2010, companiile din domeniu nu au stopat angajarile.

19044-s2.jpgAstfel, acestea au publicat, pe site-urile de specialitate, mai multe anunturi pentru posturi dedicate candidatilor cu studii superioare.

De exemplu, compania Gecor recruteaza din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu pentru un post de inginer drumuri si poduri. Acesta va fi responsabil pentru coordonarea, supravegherea si verificarea contructiilor de drumuri si poduri. Pentru a putea candida, trebuie sa fiti absolvent al unei facultati politehnice cu specializarea constructii sau echivalent din punct de vedere tehnic, sa aveti experienta pe santiere de 2-5 ani si foarte bune aptitudini de organizare si planificare.

De asemenea, candidatii trebuie sa aiba permis de conducere categoria B si sa fie dispusi sa calatoreasca in tara. Compania va pune la dispozitia angajatului masina si telefon de serviciu.

In Pitesti, firma Riviera Impex, ce activeaza in domeniul confectiilor metalice si a constructiilor civile si industriale, este in cautarea unui inginer proiectant, bun cunoscator al programului CATIA V5, care sa stie limbile franceza si engleza. De altfel, persoana aleasa va trebui sa fie dispusa sa calatoreasca in Franta.

Responsabilitatile angajatului vor consta in intocmirea documentatiei necesare pentru executarea de prototipuri solicitate de beneficiar, asistenta la omologarea si realizarea produselor noi, precum si la executarea prototipurilor oferite de beneficiar, precum si intocmirea de proiecte pentru toate produsele ce intra in fabricatie pe repere si detalii de executie.

Rewe Romania, reprezentanta companiei germane Rewe, unul din liderii europeni in domeniul alimentar, angajeaza un inginer constructii, ce va avea drept principala misiune supravegherea proiectelor pentru noile magazine Penny Market, Penny XXL si pentru depozitele acestora.

Astfel, angajatul va trebui sa supravegheze proiectarea noilor constructii, sa intocmeasca temele de proiectare pentru locatii noi, sa monitorizeze obtinerea avizelor si autorizatiilor de catre proiectanti, sa realizeze licitatii de proiectare si executie, sa negocieze direct cu ofertantii si sa supravegheze executia.

Candidatii trebui sa cunoasca obligatoriu limba engleza la nivel mediu, iar limba germana constituie un avantaj. Este nevoie de o experienta de cel putin trei ani in domeniul constructiilor, studii superioare tehnice (inginerie in constructii/arhitectura), experienta in coordonarea lucrarilor cu tertii, permis de conducere categoria B si cunostinte de legislatie in domeniul constructiilor. In plus, candidatii trebuie sa fie buni cunoscatori ai programelor AutoCAD/Arhicad si Office.

Firma specializata in proiectare, confectionarea si montarea de tamplarie de aluminiu, pereti cortina si placari Alpro, din Bucuresti, are nevoie de un inginer comercial, care va fi responsabil pentru analiza de proiect din punct de vedere tehnic si valoric, inclusiv estimare de materiale, manopera, costuri si design.

Potrivit anuntului publicat de companie, candidatii trebuie sa aiba studii superioare finalizate (inginer mecanic sau constructor), cunostinte bune a unui program din industria tamplariei de aluminiu sau PVC, cum ar fi Logikal-Orgadata sau Schucal, precum si cunostinte de AutoCAD. Nu in ultimul rand, candidatii trebuie sa aiba bune cunostinte de aritmetica si matematica, vedere in spatiu si capacitate de comunicare tehnica in scris si verbal.

Daca sunteti in Iasi sau Sibiu, puteti sa depuneti CV-ul la compania Huge Construct, ce se afla in cautarea unui inginer CFDP/hidroedilitare. Trebuie sa aveti experienta de santier in lucrari CFDP (in mod special drumuri), retele apa - canalizare. De asemenea, trebuie sa fiti dispusi sa lucrati in program prelungit, de a va reloca pe santier in timpul saptamanii si trebuie sa fiti capabili sa respectati termenele de predare.

Principalele atributii vor fi coordonarea lucrarilor in santier, directa indrumare a echipelor de muncitori, intocmirea documentatiei de santier, organizarea resurselor umane, materiale si tehnice alocate.

Compania sibiana Con-A cauta un inginer coordonator instalatii, cu studii superioare in domeniul instalatiilor pentru constructii si experienta de minim doi ani. Cunostintele teoretice de project management reprezinta un avantaj si trebuie sa aveti cunostinte de Office si AutoCAD, limba engleza si/sau germana si sa detineti permis de conducere categoria B.

Daca veti fi angajat, veti coordona executia instalatiilor, ceea ce implica preluarea documentatiei de executie, cererea de informatii suplimentare de la beneficiar si terti, daca este cazul, urmarirea implementarii proiectelor si respectarea lor, atat de subantreprenorii proprii cat si de alte firme terte, reprezentarea firmei in calitate de specialist in domeniu, urmarirea suprapunerii lucrarilor pe graficul de lucrari. Este foarte important sa puteti coordona mai multe proiecte in acelasi timp.

Pentru un job de birou, puteti aplica la postul de topograf cadastru, in cadrul firmei Topo Cenan, din Cluj-Napoca. Potrivit anuntului, cea mai mare parte a activitatii se va desfasura la birou, constand in interpretarea si executarea proiectelor.

Drept cerinte, reprezentantii companiei mentioneaza studiile superioare tehnice, experienta in domeniu de minim un an, cunostinte temeinice despre continutul si intocmirea documentatiilor cadastrale care stau la baza inscrierii in cartea funciara a actelor si faptelor juridice, precum si cunostinte de AutoCAD, Topolt, Office, Generare CP.

Sursa

8 June 2011