Schi la bulgari, shopping la Milano, circuite în Anglia sau sejururi exotice sunt câteva dintre variante

Dacă nu v-aţi făcut încă planuri pentru o vacanţă de iarnă, fără a mai pune la socoteală Crăciunul sau Revelionul, Gândul îţi propune câteva destinaţii şi de câţi bani ai nevoie.

Şi iarna, staţiunile bulgăreşti sunt mai ieftine decât cele din România. Spre exemplu, un sejur de şapte nopţi la un hotel de trei stele din Bansko cu demipensiune costă în perioada 6 -31 martie 290 de euro.

La aceşti bani se mai adaugă şi transportul: cu maşina personală aveţi de parcurs 520 de kilometri, iar cu autocarul preţul este în jur de 80 de euro dus-întors. Astfel, excursia pentru un cuplu costă 450 de euro

"În fiecare iarnă mă duc la schi.De două ori. Mai întâi de Crăciun şi apoi prin martie. De obicei, mă duc peste graniţă, la Monterosa, în Italia. Costă 70 de euro pe noapte, cu mic dejun inclus, costurile cu pârtia sunt cam de 40 de euro pe zi iar seara, masa pentru două persoane ajunge la circa 30 de euro.

Stăm cam patru zile de obicei", a declarat pentru Gândul Ilie Şerbănescu, analist economic.

Un sejur de şapte nopţi cazare la un hotel de trei stele cu mic dejun pe plaiurile mioritice pentru două persoane la Poiana Braşov costă 560 de euro după data de 15 ianuarie, fără transport.





Sursa

4 November 2009