În Bucureşti există peste 120 de clădiri cu buline roşii. În total, în Capitală, numărul clădirilor cu risc seismic de diferite grade este de aproape 400.Dacă în Bucureşti ar avea loc un cutremur precum cel produs în Chile, centrul istoric ar Capitalei ar fi ras, cel mai probabil, de pe faţa Pământului.

sursa:cotidianul.roÎn această zonă se află cele mai multe imobile cu bulină roşie, care prezintă risc seismic de gardul I, informează realitatea.net.

"Bucureştiul este recunoscut ca fiind capitala cu cel mai mare risc seismic din Europa. Cu cât clădirile sunt mai vechi, mai înalte şi au spaţii publice mai largi la parter, cu atât vor fi mai avariate în cazul unui cutremur", a declarat Dan Lungu, director general al Institutului Naţional al Monumentelor Istorice şi profesor la Universitatea Tehnică de Construcţii.

În anul 2009 a fost consolidat un singur imobil cu 55 apartamente si au fost aprobate proiectele pentru nouă imobile la care urmează sa se declanşeze procedurile de achiziţie de lucrări.




Sursa

2 March 2010