Proprietatea londoneză care a fost vândută acum o lună cu 220 de milioane de dolari şi care deţinea titlul de cel mai scump penthouse din lume a coborât pe locul al doilea în clasament după ce un imobil din Monaco a fost vândut cu 308 milioane de dolari.

Cel mai scump penthouse din lume se numeşte La Belle Epoque şi are o istorie interesantă. Casa i-a aparţinut bancherului miliardar Edmund Safra. De altfel, acesta este şi locul în care el a fost găsit fără suflare, după un incendiu care a avut loc în 1999.

Penthouse-ul, care are suprafaţa totală de 1.625 mp, cuprinde trei dormitoare, o bibliotecă şi o piscină şi are pe acoperiş terase pe care sunt copaci a căror înălţime depăşeşte 4,5 m. De asemenea locuinţa are o cameră de panică, mai multe dressing-uri, o sală în care se află mese de billiard şi jocuri video, dar şi spa, şi jacuzzi.

Potrivit www.luxist.com care citează publicaţia Economic Times, se pare că cel mai scump penthouse din lume a fost cumpărat de un şeic de la dezvoltatorii imobiliari Christian şi Nick Candy. Aceştia au achiziţionat casa la un preţ mic de la Lily Safra, după incendiu, şi l-au angajat pe designerul Martin Kemp pentru a supraveghea renovarea proprietăţii, operaţiune care a costat circa 40 de milioane de dolari.

 



14 September 2010