Uriaşa proprietate The Manor, care i-a aparţinut regretatului regizor Aaron Spelling, a pierdut titlul de cea mai scumpă casă din lume în faţa unui penthouse din Londra.

Astfel, în timp ce The Manor, situată în California, a fost scoasă la vânzare de soţia lui Spelling cu preţul de 150 de milioane de dolari, un apartament din ansamblul One Hyde Park a fost cumpărat cu 140 de milioane de lire sterline, adică aproximativ 220 de milioane de dolari.

Potrivit www.luxist.com, numele celui care a achiziţionat penthouse-ul londonez este ţinut secret, însă se bănuieşte că ar fi vorba despre un şeic sau un oligarh care face afaceri cu petrol.

Locuinţa cu pricina se întinde pe două etaje, are şase dormitoare, o cameră de panică, ferestre anti-glonţ şi oferă privelişti de vis asupra lacului Serpentine din Hyde Park.

Noul proprietar va avea la dispoziţie room-service 24 de ore din 24, oferit de hotelul Mandarin Oriental din apropiere.

În plus, cumpărătorul penthouse-ului de 220 de milioane de dolari va fi păzit de gardienicare au făcut parte din SAS (Special Air Service), forţelespeciale de elită ale MariiBritanii. Cât despre vecini, printre aceştia se va număra un show-room de lux McLaren.

În plus, se zvoneşte că şi ministrul de externe al Qatar-ului şi-a exprimat dorinţa de a cumpăra un apartament în valoare de circa 196 de milioane de dolari încă din 2008, când lucrările abia începuseră.

Ansamblul One Hyde Park este format din patru turnuri hexagonale şi va fi finalizat până în luna decembrie a acestui an. One Hyde Park cuprinde 86 de proprietăţi ale căror preţuri pornesc de la 20 de milioane de lire sterline.

12 August 2010