Divizia de leasing a grupului financiar Bank of Cyprus a depus la Tribunalul Bucureşti, în urmă cu două zile, o cerere prin care solicită insolvenţa companiei imobiliare Platinum Vitan Towers SRL care dezvoltă patru blocuri turn în zona Mihai Bravu a Capitalei.

16114-vitan_platinum_towers_f04d854a90.jpgCyprus Leasing, care oferă echipamente şi utilaje de construcţii în leasing, a depus cererea în data de 18 ianuarie, iar termenul de judecată a fost stabilit pentru 15 martie 2011.

„Este vorba despre o datorie infimă de 17.200 lei care se pare că a aparut în momentul rezilierii contractului", au declarat reprezentaţii Platinum Vitan Towers pentru Capital.

Proiectul, denumit Vitan Platinum Towers, are în acest moment o întârziere de aproape doi ani. Prima fază a complexului trebuia finalizată la sfârşitul lui 2008, iar a doua parte la începutul lui 2009. Proiectul avea programate 312 apartamente dispuse în patru blocuri turn.

Reprezentanţii dezvoltatorului au anunţat în repetate rânduri că se confruntă cu probleme financiare care îi împiedică să finalizeze cea de-a doua fază a proiectului, formată din trei blocuri. Din acest motiv o parte din clienţii companiei, care au cumpărat locuinţe în blocurile rămase nefinalizate, au fost mutaţi în blocul deja construit. Diferendele dintre clienţi şi dezvoltator au ajuns la judecătorie, o serie de clienţi fiind nemulţumiţi de noile condiţii impuse.

Dacă cererea Cyprus Leasing va fi acceptată acesta ar fi al cincilea ansamblu rezidenţial de proporţii din Bucureşti care intră în insolvenţă sau faliment. Până acum au intrat în insolvenţă proiectele Planorama (Doamna Ghica), Cortina Residence (Herăstrău) şi Green City (comuna 1 Decembrie), iar Blue Tower din Colentina a fost declarat falimentar.


Sursa

21 January 2011