Din 2012, un nou mall va răsări pe harta Capitalei, AFI Palace B. Noi. Centrul comercial urmează să fie ridicat în Bucureştii Noi, pe terenul fostei fabrici Laromet, iar în spatele proiectului sunt israelienii de la AFI Europe, aceeaşi care au construit şi AFI Palace Cotroceni. Investiţia este estimată la 60 de milioane euro, în aceşti bani fiind inclus şi terenul.

16296-0-6887-mall.jpgAFI Palace B. Noi va avea o suprafaţă construită de aproximativ 39.000 mp, un hypermarket şi două ancore (magazine de retail separate de galeria comercială), fiecare a câte 1.500 mp. De asemenea, va mai fi construit şi un magazin de tipul do-it-yourself (DIY) ce va măsura aproximativ 18.000 mp, dar şi patru zone comerciale de 8.000 mp.

Şi asta nu e tot! În aceeaşi zonă va mai fi construită şi o clădire de birouri de 13.200 mp şi 1.780 de apartamente. Iniţial proiectul era chiar mai mare şi ar fi trebuit să aibă peste 5.000 de locuinţe, dar calculul fusese făcut în 2007, când orice dezvoltator avea planuri grandioase.

"Am tăiat din partea rezidenţială şi am crescut zona comercială, pentru că piaţa apartamentelor este încă blocată. Chiar şi după tăiere, avem destule apartamente", a declarat Tal Roma, business development manager în cadrul AFI Europe România, citat de money.ro.

Deocamdată, autorităţile nu şi-au dat acordul pentru construcţia mall-ului, autorizaţia de construire fiind în proces de aprobare, cel mai probabil ea va fi obţinută în prima parte a acestui an. Deschiderea mallului este programată pentru ultimul trimestru al lui 2012, dar parcul de retail ar putea fi deschis la sfârşitul acestui an sau la începului anului viitor.

AFI Palace Ploieşti

Tot în acest an, israelienii vor demara şi lucrările de construcţie la centrul comercial din Ploieşti - AFI Palace Ploieşti ce se va întidinde pe o suprafaţă de patru hectare şi va avea o suprafaţă închiriabilă de 29.000 mp, ceea ce include un hypermarket, ancore şi magazine. În completarea parcului de retail va fi construită o clădire de birouri de 10.000 mp. Investiţia se ridică la 35 de milioane euro.


2 February 2011