Ionuţ Dumitrescu, cel de numele căruia se leagă parcursul firmei de consultanţă imobiliară Eurisko - fondată în 1997 şi vândută în 2008 pentru 35 de milioane de dolari - a vândut clădirea de birouri HQ Victoriei din centrul Capitalei către fondul elen de investiţii Zeus Capital, au declarat pentru ZF surse din piaţa imobiliară.

26808-1-hq-victoriei-cm.jpgGrecii au plătit aproape 12 milioane de euro pe clădirea cu o suprafaţă închiriabilă de 5.000 de metri pătraţi în care îşi au sediile companii precum UniCredit, Nokia, IKEA sau Dole.

"Tranzacţia a fost realizată la un randament cuprins între 8 şi 8,5%, în euro pe an", au declarat sursele ZF. Imobilul a fost finalizat la sfârşitul anului 2009, în plină criză imobiliară, dar Dumitrescu a reuşit să găsească chiriaşi pentru clădirea situată pe strada Grigore Alexandrescu, iar trei ani mai târziu a făcut un nou exit.

Într-o piaţă cu tranzacţii puţine, această afacere poate deveni un reper pentru noile preţuri din piaţa imobiliară. Dumitrescu nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei, iar reprezentanţii fondului Zeus nu au comentat informaţiile ZF.

Tranzacţia a fost intermediată de către firma de con­sultanţă Capital Property Advisors, condusă de Radu Lucianu.

 

Sursa

15 October 2012