Primăria Băile Herculane vrea să construiască un Aquaparc în staţiune, proiect cu o valoare estimată de 31,1 milioane lei (7,2 milioane euro), fără TVA şi finanţat din fonduri bugetare, informează Mediafax.

21750-144568maxim.jpgContractul de proiectare şi execuţie a Aquaparcului Therme Herculi va fi atribuit prin licitaţie deschisă, criteriile de atribuire fiind preţul ofertei, cu o pondere de 50%, termenul de predare al proiectului (30%), termenul de finalizare (3%), perioada de garanţie (2%) şi metodologia de execuţie (15%).

Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 14 decembrie, iar durata de finalizare a proiectului va fi de 16 luni de la data atribuirii contractului. Fondurile vor fi asigurate de la bugetul de stat (95%) şi de la cel local (5%).

Proiectul este inclus în strategia de dezvoltare a turismului balnear, iniţiată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, care este ordonatorul principal de credite pentru această investiţie, se arată în caietul de sarcini al licitaţiei. "Oraşul Băile Herculane este o staţiune de interes turistic naţional şi internaţional, dispunând de 5.321 locuri de cazare. Construirea Aquaparcului din staţiunea Băile Herculane este o investiţie absolut necesară pentru dezvoltarea turismului în zonă, staţiunea având resursele necesare pentru aceasta: apă sulfuroasă, termominerală, apă termosalină. Impactul Aquaparcului va fi unul de proporţii asupra turismului din staţiune, reuşind să aducă numărul de turişti necesar pentru a obţine un grad înalt de ocupare. Funcţiunea acestei dotări nefiind una cu specific balnear, ci mai mult de agrement şi loisir, vine să completeze un gol în privinţa ofertei turistice", se precizează în document.

Terenul pe care se va realiza investiţia este situat pe un versant de munte în zona nordică a staţiunii, pe malul drept al râului Cerna.


Sursa

31 October 2011