Firma Domination Industry, parte a grupului prahovean WDO Group, a depus ieri pe rolul Tribunalului Bucureşti o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă pe numele companiei Baumeister, controlată de familia Adamescu, pentru o datorie de circa 240.000 de euro din 2008.

17427-dan_adamescu_fae7c5d432.jpgSituaţia nu este nouă pentru Baumeister, pe numele căreia figurează alte şapte cereri de acest fel, însă neplata datoriilor către subcontractori a devenit o practică tot mai des întâlnită printre marii antreprenori locali. Majoritatea acestor cazuri se soluţionează fie cu retragerea cererii - ca urmare a încasării datoriei de la creditor, fie cu o hotărâre judecătorească care obligă creditorul la plata sumelor restante.

Firma prahoveană aşteaptă banii din două contracte pe care le-a încheiat cu firma lui Adamescu. Domination Industry a asigurat construcţia structurii metalice a Kaufland Ploieşti şi pe cea a Praktiker Focşani.

„Avem de recuperat din urma lucrărilor efectuate peste 1 mil. lei (circa 240.000 euro n.red.) fără garanţii şi penalităţi. Datoriile datează încă din 2008, dar, din păcate, aşa cum se întâmplă de fiecare dată în relaţia dintre subcontractor şi antreprenor, nu ai sorţi de izbândă în recuperarea acestor sume. Ei nu o să intre în insolvenţă, pentru că sunt o firmă puternică şi nici nu ne dorim acest lucru. Pentru ei nu este o sumă mare, dar pentru noi aceşti bani sunt importanţi, deoarece am fost nevoiţi să apelăm la bănci pentru a ne asigura fluxul financiar, iar acum plătim dobânzi", a declarat pentru Capital Samir Constantin, consultantul financiar al WDO Group.

Noua cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă va fi analizată de magistraţii bucureşteni în data de 29 iunie 2011.

Interesant este că, anul trecut, noul director al Baumeister, Mihai Ionescu, declara că intenţionează să achiziţioneze companii cu potenţial care nu-şi mai pot susţine activitatea.


Sursa

7 April 2011