TITLU STIRE

Ultimul Continental comunist se bate cu „imperialistii”
Evenimentul Zilei - 18.11.2005
 

Un hotel din Timisoara are inregistrat la OSIM numele lantului

Lantul international de hoteluri Continental a ajuns sa se lupte cu ultimul reprezentant al generatiei ceausiste cu acelasi nume. Hotelul Continental din Timisoara este singurul cu acest nume, din Romania, care nu apartine lantului omonim international. Iar lantul intentioneaza sa deschida un alt hotel la Timisoara. Pentru ca nu pot exista doua hoteluri cu acelasi nume intr-un oras, SC Continental Hotels SA, reprezentanta lantului, a dat in judecata societatea North Star Continental Resort.

Disputa fara compromisuri

Litigiul pentru nume este declansat de mai mult timp, iar acum se afla pe rol la instantele din Bucuresti. Ambele companii sunt convinse ca instanta le va da castig de cauza. „Noi avem inregistrat numele la OSIM. Din acest motiv nu suntem ingrijorati”, spune Dan Lupu, directorul general al Continentalului timisorean. In schimb, Radu Enache, reprezentantul lantului international, sustine ca „detinand marca si tinand seama de faptul ca acest hotel ofera alte servicii decat cele cu care clientii Continental sunt obisnuiti, ne creeaza un disconfort, iritare si daune fata de care nu putem sa stam impasibili”. Acesta crede ca denumirea hotelului din Timisoara este abuziva.

Disputa ar putea fi rezolvata prin cumpararea hotelului timisorean de catre lantul international sau printr-o eventuala asociere. „Nu ni s-a facut nicio oferta, dar in principiu putem fi interesati nu mai tarziu de iunie 2006, cand vom incepe proiectarea pe amplasamentul desemnat”, ne-a declarat Radu Enache. In schimb, North Star Continental Resort refuza sa vanda, intentionand chiar sa se extinda - inca o cladire cu 6 etaje se va ridica in spatele corpului principal al hotelului, marind capacitatea de cazare cu 60 de camere.

Ce s-a ales de fostele hoteluri Continental

Romania socialista a operat mai multe hoteluri Continental, fara a tine cont de licente. Rand pe rand, situatia acestora s-a rezolvat. Hotelul Continental din Constanta a fost demolat in urma cu cativa ani. Cel din Bucuresti a fost preluat de lantul international. Hotelul Continental din Cluj-Napoca a fost vandut in luna mai fabricii de incaltaminte „Ardeleana”, din Alba Iulia, pentru 10 milioane de euro. Noul proprietar al spatiului, patronul SC Ardeleana SA, Dorel Tamas, a declarat ca intentioneaza sa amenajeze imobilul ca hotel de cinci stele, pentru care va construi o parcare suplimentara. (Mihaela Moraru)

Malin Bot - Evenimentul Zilei