Numarul apartamentelor noi care vor fi finalizate anul acesta in Bucuresti va scadea la circa 3.000 - 3.500 de unitati, reprezentand circa jumatate fata de locuintele realizate anul trecut, pe fondul unui an 2009 in care dezvoltatorii nu au mai inceput proiecte noi, din cauza scaderii numarului de tranzactii.

sursa: www.dr-taberei.roPotrivit datelor de la Institutul National de Statistica, in primele noua luni ale anului trecut au fost finalizate in regiunea Bucuresti-Ilfov circa 4.800 de locuinte.

Numarul total de locuinte terminate anul trecut in Capitala a fost insa mult mai mare, tinand cont ca numeroase proiecte de mari dimensiuni au fost finalizate in ultimele luni ale anului. 

Preturile au scazut in cele mai multe cazuri cu 10-20% pe parcursul anului trecut, iar dezvoltatorii mai au disponibile cel putin jumatate dintre locuinte in cele mai multe dintre cazuri.

Cel mai mare proiect a carui finalizare este programata pentru acest an este ansamblul UpGround din Pipera, format din 600 de locuinte.

Potrivit celor mai recente informatii, dezvoltatorii eleni vandusera pana in decembrie 2009 jumatate dintre locuinte, livrarile fiind programate sa inceapa in luna august.

Sursa

7 January 2010