In acest week-end, Romania isi alege presedintele; o perioada de incertitudine sau de speranta. In aceeasi idée, de ultima sansa sau de speranta de mai bine, bucurestenii isi pot alege o casa, la Targul Imobiliar National tIMon deschis la World Trade Center din 3 pana in 6 decembrie.

Organizatorii targului au auzit temerile celor care vor sa-si cumpere o locuinta, de a nu pierde facilitati precum Prima Casa sau TVA 5% si au raspuns cu “ULTIMA SANSA sa-ti iei o casa” – tIMOn decembrie.

De ce ultima sansa sa-ti iei o casa?

Nu am facut altceva decat sa punem in cuvinte ceea ce gandesc majoritatea oamenilor in acest moment. Cu siguranta, multe lucruri se vor schimba pe piata imobiliara incepand cu 1 ianuarie 2010. Pasaportul termic va da batai de cap tuturor celor implicati in tranzactiile imobiliare iar costurile eliberarii acestuia nu vor fi de neglijat. Nu putem avea o certitudine asupra actualei valori a TVA, din moment ce exista pareri pertinente referitoare la cresterea acesteia. Majoritatea analistilor financiari prognozeaza o crestere considerabila a euro in raport cu leul. Daca luam in considerare si faptul ca programul “Prima casa” a fost un program combatut de noua majoritate a clasei politice, exista si posibilitatea ca acest program sa dispara de la 1 ianuarie. Multi cumparatori asteapta momentul in care dezvoltatorii sa mai reduca preturile,insa  acestia au afirmat ca ne aflam intr-un punct de minim istoric, iar unii dintre ei sunt pregatiti pentru cresteri  de pret de la 1 ianuarie. ” (Vlad Vlasceanu, director tIMOn).

 tIMOn – din nou un altfel de targ imobiliar

Constienti ca un targ imobiliar inseamna mai mult decat o expozitie gen muzeu, organizatorii tIMOn au pregatit din nou programe si activitati care sa foloseasca in primul rand publicului vizitator, interesat de imobiliar. In fiecare zi a targului, cei care vor sa-si achizitioneze locuinte beneficiaza de consultanta gratuita si complet dezinteresata a unor specialisti, care sa-i ghideze prin multitudinea de oferte si sa-i indrepte spre cea care se potriveste cel mai bine nevoilor lor.  In plus, pe tot parcursul targului se vor organiza intalniri intre dezvoltatori, specialisti imobiliari, presa si utilizatori finali, in scop informativ.

1 December 2009