Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) va fi reorganizat. Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) vrea ca cele 41 de inspectorate judeţene în construcţii să fie comasate.

21697-906d2d4048a153d03048459e12b3c54d_1398.jpgPrin actul normativ, MDRT propune înlocuirea sintagmei „inspectorate judeţene de stat " cu „şapte direcţi regionale în construcţii şi Direcţia Regională în Construcţii Bucureşti-Ilfov". Această modificare are în vedere înfiinţarea acestor noi direcţii prin comasae prin absorbţie, pe structura regiunilor de dezvoltare.

La sfârşitul lunii iulie, ministrul Elena Udrea anunţa că în această toamnă se va trece la reorganizarea ISC, ce va duce la dispariţia a 125 de posturi, cele mai multe de şefi, şoferi şi secretare. În plus, potrivit declaraţiilor ministrului, această reorganizare ar duce la reducerea cu 18% a personalului şi cu 15% a cheltuielilor. ISC are peste 850 de angajaţi în toată ţara.

„Actuala formă de organizare în teritoriu a Inspectoratului de Stat înConstrucţii, în inspectorate judeţene în construcţii este foarte încărcată, existând 41 de inspectorate judeţene în construcţii şi Inspectoratul în Construcţii Bucuresti, cu organizare şi aparate proprii de conducere, fără personalitate juridică", se arată în nota de fundamentare.

Această reorganizare va duce la scăderea numărului de angajaţi cu funcţii de conducere, dar şi la eficientizarea activităţii inspectoratelor regionale.

Cum vor arăta direcţiile regionale

Direcţia Regională în Construcţii Nord-Est va cuprinde comasarea inspectoratelor în construcţii din judeţele Iaşi, Botoşani, Suceava, Bacău, Vaslui şi Neamţ. Sediul va fi la Iaşi.

Direcţia Regională în Construcţii Sud-Est va cuprinde comasarea inspectoratelor în construcţii din judeţele Constanţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Vrancea. Sediul va fi la Cosntanţa.

Direcţia Regională în Construcţii Sud-Muntenia va cuprinde comasarea inspectoratelor în construcţii din judeţele Prahova, Argeş Dâmboviţa, Ialomiţa, Călăraşi, Giugiu şi Teleorman. Sediul va fi la Ploieşti.

Direcţia Regională în Construcţii Sud Vest-Oltenia va cuprinde comasarea inspectoratelor în construcţii din judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea. Sediul va fi la Craiova.

Direcţia Regională în Construcţii Vest va cuprinde comasarea inspectoratelor în construcţii din judeţeleTimiş, Arad, Hunedoara şi Caraş Severin. Sediul va fi la Timişoara.

Direcţia Regională în Construcţii Nord-Vest va cuprinde comasarea inspectoratelor în construcţii din judeţele Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu-Mare şi Sălaj. Sediul va fi la Cluj-Napoca.

Direcţia Regională în Construcţii Centru va cuprinde comasarea inspectoratelor în construcţii din judeţele Braşov, Alba, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu. Sediul va fi la Braşov.

Direcţia Regională în Construcţii Bucureşti - Ilfov se organizează prin comasarea Inspectoratului în Construcţii Bucuresti şi Inspectoratul Judeţean în Construcţii Ilfov.

În toate oraşele reşedinţe de judeţ vor funcţiona compartimente de control si inspecţie pentru calitatea lucrărilor în construcţii.

CITEŞTE ŞI: Elena Udrea taie subvenţiile pentru locuinţe: preţurile sunt oricum mici acum, justifică ministrul

Sursa

27 October 2011