Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, isi propune sa construiasca un teren de golf la Snagov, in valoare de cateva milioane de euro, si totodata sa vanda apartamente ANL prin programul "Prima Casa".


Bulgaria are deja 12 terenuri de golf. Am luat aceasta decizie, pentru ca am vazut ca cei care vor sa practice acest sport merg in Ungaria sau Bulgaria.

Proiectul terenului de golf este o initiativa recenta, nu stim inca daca va fi inclusa in proiectul de buget pe 2010, vom analiza acest lucru. Primaria din Snagov ne va pune la dispozitie acest teren", a precizat Elena Udrea, citata de NewsIn.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) are planificate pentru anul 2010 cheltuieli de la buget in suma de 2.078.966.000 lei. Acest buget este cu 31% mai mic dupa ultima rectificare, adica fata de bugetul initial al celor doua ministere, al Turismului si al Dezvoltarii Regionale, a spus ministrul de resort Elena Udrea, in cadrul audierilor comisiilor reunite de administratie publica din Parlament.

"Ne descurcam cu ce avem. Incercam sa gasim surse si in vanzarea de apartamente ANL. Daca am vinde 9.000 de locuinte ANL la un pret estimativ de 40.000 euro, am putea strange 360 milioane euro. Acest lucru ne-ar asigura finantare pentru constructia altor apartamente pentru tineri", a precizat Udrea. Ministrul a adaugat totodata ca, pentru facilitatea cumpararii acestora, ministerul vrea sa introduca vanzarea apartamentelor ANL in Programul "Prima Casa".

Sursa

6 January 2010