Elena Udrea vrea ca Bucureştiul să devină o capitală dunăreană şi că intenţionează să preia proiectul canalului Dunăre - Bucureşti la ministerul pe care îl conduce, transmite NewsIn.

sursa foto:http://fs.deltadunariionline.ro"Este un proiect pe care ne-am gândit să-l preluăm la ministerul nostru, ţinând cont de relevanţa pe care acest minister, care se ocupă de dezvoltare regională, trebuie să o aibă în construcţia noii strategii europene a Dunării. Canalul Dunăre - Bucureşti leagă Bucureştiul de Dunăre, respectiv leagă Bucureştiul de coridorul de transport numărul VII, printr-o cale navigabilă, având capacitatea de transport de până la 20 de milioane de tone pe an, pe sectorul Budeşti-Olteniţa, 16 milioane tone pe an pe sectorul Budeşti - portul Bucureşti", a precizat ministrul.

Elena Udrea a afirmat că sunt şi alte beneficii economice ale realizărui acestui proiect. Printre ele a enumerat scoaterea de sub efectul inundaţiilor a 30.000 de hectare de teren agricol şi a 11 localităţi, asigurarea apei pentru irigarea a 150.000 de hectare de teren arabil şi pentru alimentarea localităţilor limitrofe.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului s-a referit şi la producerea energiei electrice, dar a încurcat cifrele. Iniţial a spus 58 kilowaţi/oră, după care a venit cu o erată: 58 gigawaţi/oră. Totodată, potrivit Elenei Udrea, Dunărea ar trebui să pună în valoare destinaţiile turistice româneşti de pe malul Dunării şi circuitele turistice, culturale sau istorice din Oltenia, care, spune ea, "nu aduc creşterea economică pe care ar putea să o aducă dacă ar fi exploatate raţional".

 

10 June 2010